S M

Hét informatiepunt voor professionals
op het gebied van wonen, welzijn en zorg

Inspiratie uit inzendingen innovatieprijsvraag wonen en zorg

De innovatieprijsvraag i-Opener, een initiatief van KWH en Aedes, had in 2017 het thema 'Innovaties in wonen en zorg'. In totaal zijn 23 projecten ingediend. De jury was verrast door het grote aantal, de kwaliteit en de grote variatie in onderwerp en aanpak van de inzendingen. Daarom hebben KWH en het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg de inzendingen gebundeld ter inspiratie voor andere woningcorporaties.

Inspiratie uit inzendingen innovatieprijsvraag wonen en zorg

Mooi beeld van innovaties in wonen en zorg

De inzendingen voor de i-Opener zijn zo goed als allemaal van corporaties. De 23 inzendingen zijn ingedeeld in drie thema’s: ontmoeting, nieuwe woonvormen en praktische oplossingen en technieken. Bij een deel van de ingezonden projecten staat een andere aanpak centraal, zoals een intensiever contact met de huurders. Andere corporaties werken aan het verbeteren van de band tussen buren: zij stimuleren huurders om actief te worden en zo de leefbaarheid in een flat of buurt te vergroten. In deze categorie viel ook de winnaar Majella Wonen van Portaal. Majella Wonen won met haar project een effectmeting van de innovatie. In september worden hiervan de resultaten gepubliceerd.

Goede samenwerking draagt bij aan succes

Bijna alle ingediende innovaties zijn door woningcorporaties ontwikkeld in samenwerking met andere partijen. Met name de rol en actieve inbreng van huurders is bij veel projecten onmisbaar.

10-07-2018 13:12

Stel een vraag


Daniëlle Harkes
Manager KenniscentrumYvonne Witter
Adviseur Kenniscentrum

E F