Zorgcoöperaties en andere burgerinitiatieven in wonen, welzijn en zorg zijn in opmars. Wat kunnen we van deze initiatieven leren? Wat zijn aandachtspunten voor actieve burgers en wat is belangrijk voor gemeenten en maatschappelijke organisaties? Met de serie artikelen ‘Succesvolle burgerinitiatieven in wonen, welzijn en zorg’ geeft het kennis- en experimentenprogramma Langer Thuis antwoord op die vragen.
NIEUWS
Publicatie praktijkvoorbeelden: weer zelfstandig wonen
21 DEC 2015 – Beschermd wonen is sinds 1 januari 2015 een gemeentelijke verantwoordelijkheid. Bij de uitvoering spelen naast de gemeente ook de woningcorporatie en de zorgaanbieder een..
Samenwerking tussen zorgorganisaties en zorgcoöperaties
09 DEC 2015 – Tien jaar geleden vormde kritiek op de werkwijze van gevestigde grote zorgorganisaties een belangrijke aanleiding voor de oprichting van de eerste zorgcoöperatie in..
It takes two to tango
17 NOV 2015 – Hoe kunnen zorgorganisaties een aantrekkelijke samenwerkingspartner zijn voor zorgcoöperaties? Het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg, ActiZ en de Universiteit Utrecht..
Decentralisatie wonen en zorg: er is nog veel te doen
02 DEC 2014 – Over een maand moet de decentralisatie van wonen en zorg zijn gerealiseerd, maar professionals van corporaties, zorgorganisaties en gemeenten vinden dat er nog veel gedaan..
Gebiedsgerichte aanpak, borging en monitoring van WWZ
02 SEP 2014 – Nu ouderen en mensen met beperkingen langer thuis blijven wonen is het van belang dat Wonen, Welzijn en Zorg (WWZ) in wijken en dorpen goed geregeld zijn. Hoe kun je dat als..