Toptips om je huis van hout te houden

0

Huisbeveiliging is een uiterst belangrijke kwestie omdat het onze stemming beïnvloedt. Als we ons veilig voelen, zijn de zintuigen van horen en zien ontspannen en genieten we van elke dag die we in een houten huis doorbrengen. Onthoud echter dat er een verschil is tussen echt veilig zijn en je veilig voelen. Kun je zeggen dat we volkomen veilig zijn in onze huizen? Statistieken tonen dat niet helemaal aan. In Polen zijn de afgelopen jaren elke 8 minuten inbraken geweest – je kunt zien dat het een enorm probleem is.

De feiten spreken voor zich. Niemand kan zich helemaal veilig voelen in zijn eigen huis. Veiligheid mag niet worden onderschat, maar er moet alles aan worden gedaan om deze te versterken. Gelukkig zijn er bewezen manieren om u niet alleen veilig te laten voelen, maar ook daadwerkelijk veilig in uw eigen huis. Neem het heft in eigen handen in plaats van te hopen dat uw huis geen doelwit wordt van een inbraak.

“Defensie” planten en struiken – het overwegen waard

Een van de beproefde manieren om het gevoel van veiligheid in een houten huis te vergroten, is een hekwerk. Het is geen typische omheining van bouwmateriaal, maar van verdedigingsplanten. Stekelige planten en struiken worden al lang gebruikt om een ​​verstopping te creëren. Afweermechanismen van planten zijn bepaalde aanpassingen/kenmerken die een defensieve rol spelen. Het meest zichtbaar is de chemische bescherming die ze gebruiken om hun natuurlijke vijanden af ​​te schrikken of te vergiftigen. Het gebruik van de eigenschappen van dergelijke planten leidt ongetwijfeld tot verhoogde veiligheid op het terrein. Voorbeelden van dergelijke planten zijn:

Berberisfamilie (Berberisvulgaris L);
Agave (Agave filifera);
Sleedoorn (Prunus spinosa);
Bougainvillea (Bougainvillea);
Stekelige hulst (Ilex aquifolium);
Jadłoszyn (Prosopispallida).

Het enige probleem met het gebruik van het door de natuur ontwikkelde defensieve arsenaal is dat we geduld moeten hebben – het duurt even voordat de resultaten naar buiten komen. Maar wanneer deze planten bloeien, kunnen ze de gevaarlijkste barrière vormen en we kunnen er zeker van zijn dat een ongewenste gast onze deur niet oversteekt.

Nieuwe technologie staat gelijk aan huisbeveiliging

Bij het overwegen van manieren om het niveau van huisbeveiliging te verhogen, zijn camera’s het eerste dat in je opkomt. In feite is het installeren van camera’s een trefzekere manier om het gevoel van veiligheid in een houten huis te vergroten. Waarom is het de moeite waard om in technologieën te investeren? Zo’n technische noviteit als een camera zal een potentiële inbreker niet alleen afschrikken, maar hem ook op heterdaad betrappen.

Een ander probleem is het installeren van een alarm. De waarheid is dat elk huis ermee moet worden uitgerust. Een dergelijk beveiligingssysteem betekent een effectieve beveiliging van uw woning. Waarom? Want zodra de bewegingssensor een indringer detecteert, zal het alarm dit direct signaleren. Statistieken tonen aan dat elke derde woning zonder geïnstalleerd alarm het slachtoffer is van inbraak. Als het gaat om de nieuwe technologie, zijn lampen die reageren op beweging ook geweldig. Door lampen aan de voor- en achterkant van de woning te plaatsen; langs de paden en in de buurt van de garage en andere buitenstructuren, kunt u indringers effectief afschrikken. Grote buitenverlichting is een uiterst effectieve manier om uw huis veilig te houden.

Veiligheid thuis is een gesloten deur

Soms zijn de eenvoudigste oplossingen de beste. Deze regel geldt ook voor de veiligheid in huis. Niets verhoogt het gevoel van veiligheid in uw eigen huis zo veel als het sluiten van deuren en ramen. Bijkomend voordeel van deze oplossing is dat deze gratis is – wij maken geen aanschafkosten van bijvoorbeeld: een alarmsysteem, camera’s of planten. Waarom is het afsluiten van je huis zo belangrijk? Want deuren en ramen zijn de meest voorkomende toegangspunten voor inbrekers. Volgens statistieken wordt maar liefst 80% van de inbraken gepleegd via ramen en gebruikt 34% van de inbrekers de voordeur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in