Over KCWZ – Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg

0

Het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg (KCWZ) is hét informatiepunt voor professionals op het terrein van wonen, welzijn en zorg. Het Kenniscentrum is onderdeel van Aedes, vereniging van woningcorporaties en ActiZ, organisatie van zorgondernemers. De kennispartners van het Kenniscentrum zijn GGZ Nederland, RIBW Alliantie en Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland.

  • Wat doet het Kenniscentrum?
  • Kennispartners
  • Ledenservice
  • Medewerkers

Wat doet het Kenniscentrum?

Het Kenniscentrum ondersteunt sinds 2002 professionals bij zorgorganisaties en woningcorporaties in de ontwikkeling van nieuwe woonzorgconcepten. Dit gebeurt via de volgende services: website, nieuwsbrief, themabijeenkomsten, netwerkvorming, onderzoek, excursies en ledenservice.

Op de website vindt u nieuws over wonen, welzijn en zorg. Daarnaast heeft het Kenniscentrum specifieke informatie over diverse thema’s, zoals: trends in wonen en zorg, wet- en regelgeving, woonzorgconcepten en scheiden wonen zorg.

Voor meer informatie over de activiteiten van het Kenniscentrum kunt u het Werkplan 2017 en het Jaarverslag 2016 downloaden.

kenniscentrum_wonen_zorg-9278263

Kennispartners

Wonen met welzijn en zorg heeft betrekking op verschillende doelgroepen zoals ouderen, gehandicapten, GGZ-cliënten en dak- en thuislozen. Andere brancheorganisaties werkzaam voor deze groepen kunnen zich op inhoudelijke onderdelen verbinden met het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg. Zij kunnen kennispartner worden van het kenniscentrum. Hun leden kunnen dan gebruikmaken van de ledenservice van het kenniscentrum. Voor de brancheorganisatie zelf biedt het partnerschap een platform om zich te profileren naar andere brancheorganisaties en hun leden. Huidige kennispartners zijn GGZ Nederland, RIBW Alliantie en VGN.

Ledenservice

Als uw organisatie lid is van Aedes, Actiz of een kennispartner dan kunt u gebruikmaken van de ledenservice. Het Kenniscentrum staat met haar adviseurs klaar voor het beantwoorden van allerlei vragen op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Ook voor adviezen en het aanvragen van bijvoorbeeld presentaties over actuele thema’s kunt u uw voordeel doen met deze service. Bent u lid van Aedes, ActiZ of van één van de aangesloten kennispartners en wilt u contact? Stuur een mail: [email protected] of bel op werkdagen 030 2739 750. Uw vragen aan het Kenniscentrum kunt u ook via het contactformulier stellen.

Medewerkers