S M

Hét informatiepunt voor professionals
op het gebied van wonen, welzijn en zorg

Lokale samenwerking

Praktijkkringen

Het Connect Effect programma versterkt de lokale praktijk van samenwerking met praktijkkringen. Lokale interactie rond maatschappelijke opgaven die ‘tussen organisaties in’ wachten op mensen die daar gezamenlijk wat aan willen verbeteren. Of het nu gaat om wonen met zorg, beschermd wonen, bijzondere doelgroepen, steeds is de vraag: Hoe komt een lokale groep betrokkenen vanuit gescheiden werelden via gedeelde inzichten tot gezamenlijke oplossingen?

Lokaal beleid en lokale uitvoering

Een praktijkkring vergroot de lokale capaciteit voor het vinden van nieuwe oplossingen rond zelf gekozen onderwerpen. Deze oplossingen kunnen op beleidsniveau worden gevonden of meer op uitvoeringsniveau. De werkpraktijk van afzonderlijke organisaties verbetert en nieuwe gezamenlijke resultaten worden geboekt. In een praktijkkring ontstaan oplossingen uit de interactie van betrokkenen. De werkwijze van een praktijkkring past daarom bij uitstek bij vernieuwingen in het tussengebied van organisaties die vaak nog niet bekend of af te dwingen zijn. Veel van onze kennis loopt achter de maatschappelijke feiten aan, praktijkkring lopen op de feiten vooruit.

Meld u aan voor een praktijkkring of start zelf een praktijkkring

Staat u voor een lokale uitdagende ‘werkpraktijk’ tussen Wonen, Welzijn en Zorg waarbij meerdere organisaties zijn betrokken en wilt u met anderen aan de slag? Neem dan contact met ons op om te zien welke ondersteuning wij daarbij kunnen bieden met voorbeelden van elders, inhoudelijke bijdragen of suggesties voor de organisatie van uw praktijkkring. Afhankelijk van de omvang en het aantal bijeenkomsten in uw praktijkkring en de ondersteuning die u nodig heeft wordt de deelnemers een eigen bijdrage gevraagd. U kunt ook aansluiten bij een praktijkkring die door anderen is geïnitieerd. 

09-11-2015 13:25

Stel een vraag


Daniëlle Harkes
Manager Kenniscentrum