INTRODUCTIE

0

Levensloopgeschikte woningen, woonzorgcomplexen, intramurale en extramurale zorgwoningen: het zijn allemaal vormen van zorgvastgoed. Zorgorganisaties en woningcorporaties bezitten gezamenlijk een groot deel van het zorgvastgoed in Nederland. En zorgvastgoed is in ontwikkeling.

deprinsemarij-dordrecht

De variëteit aan vormen neemt toe en de financiering wordt steeds creatiever. Denk naast de traditionele financiers als banken aan (buitenlandse) beleggers, zorgobligaties en crowdfunding. De risico’s nemen toe door onzekerheid over de toekomstige behoefte, de capaciteit die wordt ingekocht, de wijzigingen in bekostiging en de veranderingen in wet- en regelgeving. De landelijke uitgangspunten op het gebied van demografie, vraag, concurrentie en samenwerking moeten voor individuele organisaties en hun locaties vertaald worden naar de lokale situatie.

Zorgorganisaties en woningcorporaties bepalen hun eigen vastgoedstrategie in deze veranderende context. En dat vraagt om ondernemerschap, lokaal maatwerk en flexibiliteit in vastgoedconcepten.

ACTUEEL
Publicatie belicht eisen Woningwet aan zorgvastgoed
11 JAN 2016 – Alle eisen die de nieuwe Woningwet stelt aan zorgvastgoed zijn door Aedes, vereniging van woningcorporaties, op een rijtje gezet in de handreiking ‘Woningwet..

Themadag Zorgvastgoed en Bedrijfsvoering in de langdurige zorg en de GGZ
DEC – Door recente wetswijzigingen hebben zorgaanbieders de vrijheid en verantwoordelijkheid en de daarbij behorende kansen en risico’s gekregen voor hun..

alle resultaten »

UITGELICHT
Zorgvastgoed met toekomst
Tien diverse, net opgeleverde projecten voor wonen en zorg laten zien dat het nog steeds kan: bouwen voor de zorg met oog voor de toekomst.

Bestuurders over de toekomst van zorgvastgoed
Bestuurders van woningcorporaties en zorgorganisaties spraken met elkaar over kansen voor zorgvastgoed. De focus lag op nieuwe woonzorgconcepten, financieringsbronnen en samenwerkingsvormen die kansen bieden voor de toekomst.

Opplussen Nieuwe Stijl
Gemeenten, zorgorganisaties, corporaties en ondernemers kunnen langer thuis wonende ouderen ondersteunen met aanpassingen aan de woning, zonder dat dit kostbaar hoeft te zijn. In deze special de achtergrond, een toelichting en een actueel overzicht van de stand van zaken, zodat alle partijen aan de slag kunnen.

Levensloopgeschikt bouwen
Special voor corporaties en andere vastgoedpartijen die de bestaande en toekomstige woningvoorraad meer en beter levensloopgeschikt willen maken, ter bevordering van de flexibiliteit en waarde van het vastgoed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in