S M

Hét informatiepunt voor professionals
op het gebied van wonen, welzijn en zorg

Een nieuwe morgen: inspiratie voor verbinding van jong en oud

In de documentaire 'Een nieuwe morgen' vertelt regisseur Kim Brand het verhaal van verzorgingshuis Tuindorp Oost in Utrecht waar jong en oud samen wonen. De film was uitgangspunt voor een campagne die partijen op een nieuwe manier wil laten nadenken over mogelijke manieren om jong en oud samen te brengen. De ideeën, tips en goede voorbeelden die dit opleverde zijn nu gebundeld in een inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine Een nieuwe morgen

Film on tour

Naast de uitzending op televisie is de documentaire vertoond op verschillende plekken in Nederland. De producent van de film, Een van de jongens, bracht tijdens deze vertoningen organisaties - waaronder verschillende woningcorporaties en zorgorganisaties - samen om na te denken over het contact tussen generaties. De vele interessante oplossingen en ideeën die dit opleverde, zijn te lezen in het inspiratiemagazine 'Een nieuwe morgen'. Ook worden enkele bijzondere projecten en kartrekkers uitgelicht. 

Meer inspiratie?

Samen met Leyden Academy en het Jo Visser fonds ging het Kenniscentrum Wonen-Zorg op zoek naar inspirerende intergenerationele initiatieven in het buitenland. In de publicatie ‘Generaties over de grens’ hebben we projecten verzameld van over de hele wereld: van Singapore tot Zuid-Afrika, van Australië tot België. De publicatie is op 10 oktober 2018 gepresenteerd op het congres Expeditie Begonia in Amersfoort.

08-11-2018 15:25

Stel een vraag


Daniëlle Harkes
Manager KenniscentrumYvonne Witter
Adviseur Kenniscentrum

E F