Expeditie Begonia: congres over woonvariaties

0

expeditie-begonia-2016-overzicht-5425942

Het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg organiseert voor de 3e keer Expeditie Begonia: het landelijke congres over innovatieve woonvormen. Dit keer verkennen we de grenzen van het langer thuis wonen, de (on)mogelijkheden van zelfstandig wonen, van de onderlinge zorg en van het samenwerken.

Welke oplossingen zijn er om mensen veilig en comfortabel te laten wonen waarbij leefplezier voorop staat? Welke voorzieningen en woonzorgprojecten leveren een bijdrage aan het oprekken van grenzen zonder deze te overschrijden? En hoe staat het met de draagkracht in de wijk?

In een afwisselend programma maakt u kennis met woonvormen die ouderen en mensen met een beperking of GGZ-problematiek in staat stellen comfortabel te wonen met zorg nabij. Met voorbeelden van projecten die de meest kwetsbare burgers en hun omgeving ondersteunen bij het zelfstandig wonen. 

Deelnemers over Expeditie Begonia 2016:
‘Praktische kennis en ideeën om mee aan de slag te gaan’‘Inzicht in woonvariaties die er zijn en mogelijkheden die wij als zorgorganisatie zelf in kunnen zetten”Bevestiging dat er heel veel mogelijk is qua woonvormen. Ook binnen het budget c.q. voor de doelgroep van corporaties.’‘Veel stof tot nadenken, inspiratie en plezier!’

Plenair ochtendprogramma onder leiding van Frank du Mosch met:

 • Anja Machielse, hoogleraar Empowerment van kwetsbare ouderen aan de Universiteit voor Humanistiek over het belang van sociale netwerken bij het zelfstandig wonen van kwetsbare burgers.
  Lees meer over Anja Machielse
 • Masi Mohammadi, professor faculteit Bouwkunde TU/Eindhoven over empathische woonomgevingen en over de rol van technologie.
  Lees meer over Masi Mohammadi
 • Floris Alkemade, Rijksbouwmeester en Pauline Meurs jurylid bij Who Cares en voorzitter van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving over de uitkomsten van de ontwerpprijsvraag Who Cares.
  Lees meer over de ontwerpprijsvraag Who Cares
 • Thuis wonen: de opgave voor partners in de wijk
  Branchevoorzitters ActiZ, Aedes, VGN, RIBW Alliantie, GGZ Nederland, Federatie Opvang en Sociaal Werk Nederland

Volop keuze in middagprogramma 

In de middag is er volop keuze uit inspirerende workshops, rondetafelgesprekken en ideeënateliers.

 • Bekijk het overzicht van de middagsessies
 • Aanmelden

Voor wie

Expeditie Begonia is interessant voor een brede doelgroep: bestuurders, managers en projectleiders van woningcorporaties en zorgorganisaties, gemeenten, welzijnsorganisaties, patiënten- en consumentenorganisaties, vrijwilligersorganisaties, actieve burgers, makelaars, ondernemers, banken en fondsen.

5 PE-punten (voor bestuurders woningcorporaties)