Toekomstvaste domoticawoning wint Technologie Thuis Nu! – Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg

0

Het samenwerkingsverband van installatiebedrijven Schuring, Leertouwer en Klein Poelhuis is winnaar van de prijsvraag Technologie Thuis Nu!. Zij zullen hun Klantgerichte Toekomstvaste Domoticawoning realiseren in de mini-modelwoonwijk in Woerden. De brede samenwerking, de compleetheid en het innovatieve karakter van het voorstel overtuigden de vakjury onder leiding van directeur van het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf (OTIB) Elly Verburg.

Het OTIB schreef de prijsvraag uit voor woningconcepten die inspelen op (toekomstige) zorgbehoeften van de bewoner.

Techniek en Zorg opgepakt

Verburg: ‘Er is veel waardevols gepresenteerd wat aangeeft dat de branche echt de rol binnen het snijvlak Techniek en Zorg wil oppakken. Wij gaan alle voorstellen nadrukkelijk binnen het project TTN! betrekken. Maar er kan er maar één de winnaar zijn.’

Jury

De jury bestond uit Anne Joosten (ergotherapeut en werkzaam bij de gemeente Vianen), Danielle Harkes ( manager Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen), Corrien van Haastert (Nederlandse Patiënten- en Consumenten Federatie), Eric Borggreve ( Programmamanager Wonen & Zorg bij Vestia) en Elly Verburg (voorzitter).

Concrete oplossingen wonen en zorg

Technologie Thuis Nu! is een initiatief van OTIB. TTN! biedt concrete oplossingen op het gebied van wonen en zorg. TTN! koppelt de behoeften van ouderen en mensen met een beperking aan bewezen technologie die mensen in staat stelt langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Op een manier die zowel comfortabel als veilig is.

Meer informatie