Vitaal Thuis: leidraad langer thuis wonen – Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg

0

Langer veilig, verzorgd en comfortabel thuis wonen door gebruik te maken van technologische oplossingen. Daarover gaat het visiedocument Vitaal Thuis, een leidraad voor VVT-instellingen die aan de slag willen met thuistechnologie om hun cliƫnten beter te ondersteunen. U krijgt bijvoorbeeld antwoord op de vraag welke maatschappelijke ontwikkelingen er zijn, hoe u daarop kunt inspelen en hoe u zowel cliƫnten als professionals enthousiast maakt voor het gebruik van technische oplossingen.

vitaal_thuis-foto-7612907
Thuiszorgtechnologie kan bijdragen aan zo lang mogelijk zelfstandig wonen. ActiZ en VitaValley hebben hierop daarom een visie ontwikkeld: Vitaal Thuis. Deze gezamenlijke visie en krachtenbundeling is nodig om technologische oplossingen goed te kunnen implementeren en versnippering tegen te gaan.

Hulp bij beleid over langer thuis wonen

Vitaal Thuis ondersteunt zorgorganisaties bij het ontwikkelen van eigen beleid op het gebied van langer thuis wonen en werkt samen met marktpartijen. Als vervolgstap worden de mogelijkheden verkend om met de Vitaal Thuis partners te komen tot gezamenlijke inkoopspecificaties.