Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg – Nieuwsbrief

0

Indien u deze nieuwsbrief niet juist ontvangt, ga dan naar https://www.kcwz.nl/nieuwsbrieven/20060228.html

Bijeenkomsten

Project!mpulsbijeenkomsten – maart 2006 »
U kunt u nog steeds aanmelden voor de nieuwe reeks themadagen van de Project!mpuls voor wonen met zorg en welzijn. Ook nu weer organiseert het Aedes-Arcares Kenniscentrum Wonen-Zorg de themadagen in opdracht van Aedes, Arcares, Z-org (voorheen de LVT) en de MOgroep. Voor het eerst is ook de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland bij de voorbereiding betrokken.

BouwRAI seminar VNG en Kenniscentrum »
De VNG en het Kenniscentrum organiseren op 5 april tijdens de BouwRAI het seminar ‘Samenwerken met gemeenten aan wonen, zorg en welzijn en de financieringsmogelijkheden’.

Projectplein Wonen Zorg Welzijn tijdens de BouwRAI »
Het Aedes-Arcares Kenniscentrum Wonen-Zorg is vertegenwoordigd op het Projectplein Wonen, Zorg Welzijn tijdens de gehele BouwRAI van 4 tot en met 7 april. Op het projectplein vindt u ook het College Bouw Zorginstellingen, NIZW Zorg en de Provincie Noord-Holland en een breed scala aan innovatieve projecten.

Nieuwsoverzicht

VGN kennispartner Kenniscentrum Wonen-Zorg »
De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) is kennispartner geworden van het Aedes-Arcares Kenniscentrum Wonen-Zorg. Het Kenniscentrum verbreedt daardoor zijn werkterrein met kennis en informatie over huisvesting en zorg voor mensen met een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke handicap.

Trends wonen en zorg

Expositie Wonen met Zorg aan huis »
In de Zuiderkerk in Amsterdam is van 15 maart tot en met 1 april 2006 de expositie ‘Wonen met Zorg aan huis’ te bekijken. Naast de expositie met projecten en producten rond het thema zijn er workshops, presentaties en bijeenkomsten te bezoeken.

Informatiemateriaal om zelfredzaamheid te bevorderen »
De organisaties Sting, LOC en KITTZ hebben praktisch informatiemateriaal ontwikkeld om de zelfredzaamheid van ouderen te bevorderen. Uit de unieke samenwerking van de drie organisaties is een werkboek, een stappenplan voor cliëntenraden, een inventarisatielijst rond belemmeringen en een Gids voor Zelfredzaamheid ontstaan.

Vietnamese woongemeenschap komt in Hoorn »
De eerste paal voor een nieuwe woongemeenschap voor Vietnamese ouderen is in Hoorn in de grond geslagen. Woningcorporatie IntermarisHoeksteen bouwt de eerste Vietnamese woongemeenschap van Europa en komt hiermee tegemoet aan de wensen van de Werkgroep Ouderenhuisvesting Vietnamezen.

Good practices van projecten allochtone ouderen in Amsterdam »
De gemeente Amsterdam heeft het bureau BMO twaalf projecten voor allochtone ouderen laten beschrijven. Het betreft ‘good practices’, want de beschreven Amsterdamse projecten hebben een duurzaam aanbod op het gebied van wonen, zorg en dienstverlening bereikt.

Diensten en zorg thuis

Gemakdiensten mogelijk voor Bredase huurders »
Woningbouwvereniging Laurentius heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met het bedrijf @ease, dochteronderneming van Thuiszorg West-Brabant. Huurders van Laurentius kunnen gebruik maken van de gemak-, welzijn- en zorgdiensten die het Roosendaalse bedrijf levert.

Lokaal loket

Huis van de Buurt wordt lokaal loket »
In het Stadsdeel Centrum van Amsterdam komen zogeheten Huizen van de Buurt, waar burgers terecht kunnen met vragen over wonen, zorg en welzijn. Wijkcentra, buurtcentra en dienstencentra moeten opgaan in deze Huizen van de Buurt.

Tweedelijnszorgcentrum

Antaris start zorghotel in nieuw Leo Polakhuis »
Eind april start Antaris in Amsterdam met een zorghotel in het nieuwe woonzorgcentrum Leo Polak. Het biedt plaats aan 25 cliënten die tijdelijke verzorging en/of behandeling nodig hebben. Zowel ouderen als (jong)volwassenen kunnen hier tijdelijk worden verzorgd.

Samenwerking

Verplichte zorgafname toegestaan »
In het hoger beroep dat woningcorporatie WSG te Geertruidenberg heeft aangetekend tegen de uitspraak van de kort gedingrechter vorig jaar over een samenwerkingsovereenkomst met zorginstelling De Riethorst is WSG door het Gerechtshof in Den Bosch op alle punten in het gelijk gesteld.

Het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg is hét informatiepunt voor kennis op het terrein van wonen, welzijn en zorg. Het ondersteunt zorgorganisaties en woningcorporaties bij de ontwikkeling van nieuwe woonzorgconcepten. Het Kenniscentrum is onderdeel van Aedes vereniging van woningcorporaties en ActiZ organisatie van zorgondernemers. Kennispartners zijn RIBW Alliantie en VGN. Meer info: www.kcwz.nl

Klik hier als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.