Prijs voor woonservicegemeente Geldrop-Mierlo

23-11-2007

De eerste Brainport Health Innovation Award van 15.000 euro gaat naar het project Woonservicegemeente Geldrop-Mierlo. Innovatief in dit project is de uitbreiding van bestaande videocommunicatie voor de zorg (VieDome) met functies voor diensten en ondersteuning.

VieDome in woonservicegemeente Geldrop-Mierlo

VieDome is persoonlijke communicatie via breedbandtechnologie, ook wel telethuiszorg genoemd. Via een directe beeldverbinding met de zorgcentrale van Zuidzorg is contact met de zorgverlener mogelijk op ieder gewenst moment.
In de nieuwe woonservicegemeente worden ook andere diensten gekoppeld aan VieDome en werken verschillende organisaties samen om de zelfredzaamheid van de burger te vergroten. De gemeente zet VieDome in als onderdeel van de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning.

Brainport Health Innovation Award

De prijswinnaars met de Commissaris van de Koningin in Noord-Brabant, mevrouw Maij-Weggen en juryvoorzitter mevrouw Leemhuis-Stout, voorzitter van de NVZ. Foto: Bram SaeysBrainport heeft de jaarlijkse Brainport Health Innovation Award in het leven geroepen om de ontwikkeling van nieuwe innovaties te stimuleren en het beste idee te ondersteunen. De Brainport Health Innovation Award werd dinsdag 22 november voor de eerste keer uitgereikt. Om mee te dingen naar de Award moeten de innovaties de gezondheidszorg beter bereikbaar en betaalbaar maken en direct uitvoerbaar of al in uitvoering zijn bij een klant.

Brainport Health Innovation

Brainport Health Innovation is een door de zorgsector, kennisinstellingen, bedrijfsleven, zorgverzekeraars, patiëntenorganisaties en overheid ontwikkeld meerjarig programma gericht op bevordering van innovatie op het snijvlak van zorg en technologie. Brainport Health Innovation biedt een platform voor vernieuwingen en vernieuwende organisaties in de zorgsector.

Meer informatie


zoeken in 118 websites