Nieuw project Zorgeloos wonen in Zeist

17-10-2005

Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht hebben het initiatief genomen voor een grootschalig project Zorgeloos wonen met diensten en zorg in Zeist-Oost. Uitgangspunt van het project is het verlenen van zorg aan mensen met ziektes of beperkingen in de eigen omgeving. De behoeften van de cliënt staan hierbij centraal.

De in dit project samenwerkende partners, zoals de gemeente Zeist, woningcorporatie De Seysterveste en een aantal zorgaanbieders gaan de komende jaren de wijk opnieuw inrichten. De wijk wordt toegankelijk gemaakt voor mensen die zorg nodig hebben. Tevens moet de wijk voor mensen die geen directe zorgvraag hebben prettig en veilig worden. Extramuralisering van de zorg staat voorop.

De ervaringen die tijdens het project worden opgedaan, worden meegenomen in eventueel volgende projecten in de provincie. Het project gaat miljoenen kosten. Gedeputeerde Staten stelt een stimuleringsbijdrage van 400.000 euro voor. De Provinciale Staten nemen op 10 november aanstaande een beslissing over dit voorstel.

Lees meer over Zeist-Oost

Lees meer over andere woonzorgprojecten in de provincie Utrecht


zoeken in 118 websites