Domotica Baarn-Soest wint Best Practice Award – Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg

0

25-06-2008

Domoticaproject Baarn-Soest heeft dinsdag 24 juni de Best Practice Award 2008 Zorg, Welzijn en Wonen gewonnen. Het domoticaproject is volgens het juryrapport vernieuwend, leent zich voor herhaling en richt zich op een grote groep mensen met een zorgvraag. Het domoticaproject was ingediend door Zorgpalet Baarn-Soest en Vilans. Het project is mede ontwikkeld door TNO, afdeling Defensie en Veiligheid.

Dankzij domotica thuis blijven wonen

In Baarn-Soest is bij tien somatische cliënten en bij tien mensen met dementie thuis domotica geïnstalleerd waardoor zij zelfstandig thuis kunnen blijven wonen en zich prettig en veilig voelen. Het innovatieve van het UAS-systeem van TNO is dat de cliënt niets hoeft te doen. De sensoren signaleren of er een noodsituatie is. Het totale systeem is mobiel, in te stellen op de wensen van de cliënt, binnen één werkdag te installeren en binnen een halve werkdag ook weer te verwijderen. Het kan dus makkelijk worden hergebruikt door een volgende cliënt of bij een verhuizing worden meegenomen.

Het project in Baarn-Soest was ook genomineerd voor de verkiezing van het meest vernieuwende woonzorgproject van het Kenniscentrum Wonen-Zorg in december 2007.

Lees meer: