Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg – Appartementencomplex voor Turkse ouderen

0

03-04-2006

Turkse ouderen zijn met hun wens voor een appartementencomplex in Deventer naar de woningcorporatie gestapt en met succes: het Middelpunt in Deventer, een appartementencomplex voor Turkse ouderen, is een feit. Het complex telt 26 appartementen waarvan er 17 zijn verhuurd aan Turkse ouderen en 8 aan Nederlandse ouderen.

De woningcorporatie Rentré Wonen reageerde positief op het idee van de Turkse ouderen. Na intensieve gesprekken is het complex naar ieders tevredenheid gebouwd. De corporatie heeft veel Turkse oudere huurders en stond positief tegenover het idee.

Eén appartement is ingericht als wijkkantoor voor de wijk Driebergen. Het wijkkantoor is een ruimte voor overleg en kennismaking, onder meer bestemd voor de bewonerscommissie. Rentré Wonen begeleidt de bewonerscommissie. Zorgaanbieder Carinova zorgt voor begeleiding van bewoners en kan op verzoek 24 uurs-zorg op maat bieden.

De appartementen zijn levensloopbestendig en zijn voorzien van domotica. Middels een videovoorlichtingsfilm in de Turkse taal zijn de bewoners voorgelicht over de technische snufjes, zoals sloten met afstandsbediening, alarmering en automatische verlichting. Het Middelpunt is onderdeel van de grootscheepse herstructureringsproject van de wijk Driebergen door Rentré Wonen.

Lees meer.