S M

Hét informatiepunt voor professionals
op het gebied van wonen, welzijn en zorg

Energiestrijd zorgorganisaties weer van start

In de komende drie wintermaanden strijden zorghuizen onder leiding van Urgenda tegen elkaar om de grootste besparing op de energierekening, mét behoud van comfort. De warming-up start in november en in december is de aftrap. Urgenda doet tijdens de gehele EnergieStrijd live verslag van de hoogtepunten. Meedoen is niet alleen financieel interessant, het biedt ook handvatten om verder te verduurzamen.

EnergieStrijd Zorghuizen

Meer winst dan verwacht

De laatste winnaar van de EnergieStrijd nam het op tegen bijna veertig deelnemers en bespaarde meer dan € 20.000 in drie maanden tijd. De meeste zorghuizen besparen in een winter wel zo'n € 10.000 tot € 20.000 euro, zonder investeringen. Door kleine aanpassingen, betere afstelling van installaties en wat gedragsveranderingen blijkt veel meer winst te behalen dan verwacht.

Voor medewerkers én bewoners

De EnergieStrijd is een wedstrijd waarbij bewustwording, gedragsverandering en een betere afstemming van de collectieve installaties van zorgorganisaties leiden tot een besparing op de energierekening. Omdat zowel medewerkers als bewoners een rol hebben in de besparing, draagt de wedstrijd ook bij aan meer saamhorigheid en het nemen van gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het zorghuis.

Aanmelden vóór 20 september

Wilt u ook meedoen aan de EnergieStrijd, meld u dan aan voor 20 september. Begin oktober organiseert Urgenda een bijeenkomst voor alle geïnteresseerde zorgorganisaties om de EnergieStrijd toe te lichten. Hebt u interesse of vragen, neem dan contact op met projectleider Christiaan Kuipers of download de flyer (pdf).

In onderstaande video vertellen bewoners, medewerkers en bestuurders van o.a. zorggroep Florence, BrabantZorg en Habion over hun ervaringen met de EnergieStrijd.

04-09-2018 13:37
E F