S M

Hét informatiepunt voor professionals
op het gebied van wonen, welzijn en zorg

Vervolg experiment Vitale woongemeenschappen

Zoekt u meer reuring en gezelligheid in uw seniorencomplex, en wilt u meer bieden dan wonen alleen? Het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg en Platform31 bieden in 2018 een vervolg op het experiment Vitale woongemeenschappen met een tweede training en learning community van de methode Studio BRUIS – Samen buurten.

Training Studio BRUIS – Samen buurten. P31 en KCWZ

Studio BRUIS - Samen buurten

Met de methode Studio BRUIS – Samen Buurten werkt u aan het bruisend maken van uw wooncomplex: mensen kennen elkaar, voelen zich verbonden, doen actief mee aan activiteiten, organiseren die ook, en beheren en benutten de gedeelde ruimtes. Het recent afgeronde experiment Vitale woongemeenschappen laat zien dat er meer variatie en creativiteit aan ontmoeting ontstaat en bewoners meer naar elkaar omkijken. 

Training en learning community

In de training en learning community Studio BRUIS – Samen buurten, gaat u (twee bewoners en een corporatieprofessional) aan de slag met de BRUIS-aanpak. Deze laagdrempelige methode biedt handvatten bij het organiseren van collectieve, verrassende en gezellige activiteiten. Daarnaast leert u kleinschalige gespreksgroepen organiseren en faciliteren, waarin bewoners elkaar beter leren kennen en vinden op basis van gedeelde interesses en voorkeuren.

Deelname aan Studio Bruis – Samen buurten biedt u

  • Training van twee dagdelen in het gebruik van de methodiek Studio BRUIS – Samen buurten;
  • Learning community van twee dagdelen voor uitwisseling van ervaringen bij het toepassen;
  • Coaching on the job; 6 uur per complex;
  • Gebundelde lessen van de deelnemers voor de aanpak van een vitale woongemeenschap.

Praktische informatie

Tijdpad
September – december 2018
Kosten
Deelname aan de training en learning community kost 1.595 euro per wooncomplex voor drie deelnemers: twee bewoners en een corporatieprofessional. Platform31 biedt corporaties die partner zijn 275 euro korting.
Contact
Neem voor meer informatie contact op met Annette Duivenvoorden (Platform31) T 06 35 11 58 12

Het vervolg Vitale woongemeenschappen is een initiatief van Platform31 en het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg en wordt mede mogelijk gemaakt door de Aedes Vernieuwingsagenda. Gemeente Rotterdam sponsort drie Rotterdamse wooncomplexen.

04-06-2018 13:20
E F