S M

HĂ©t informatiepunt voor professionals
op het gebied van wonen, welzijn en zorg

Publicatie over mogelijkheden gemeenschappelijk wonen

Meergeneratiewoningen Groene Sticht en Mozaďek. Fotograaf: Willem Mes

Stichting Innovaties voor Gemeenschappelijk wonen (SING) heeft onlangs het boek 'Bekende en ongekende mogelijkheden van Gemeenschappelijk Wonen' uitgebracht. Het boek toont aan de hand van eerlijke, open verhalen van bewoners de moeilijkheden, dilemma's, maar ook de kansen en successen bij gemeenschappelijk wonen. Ook de vraagstukken waar corporaties en zorgorganisaties mee te maken hebben als zij bij een woongemeenschap betrokken zijn, komen naar voren.

Haagse innovaties voor gemeenschappelijk wonen

Het boek is uitgebracht door SING, een projectorganisatie die zich inzet om het aanbod van gemeenschappelijke woonvormen te verruimen en te differentiëren. SING richt zich primair op de Haagse regio en werkt samen met woningcorporaties (zoals Haag Wonen, Staedion Wonen en Vestia), zorgorganisaties (zoals WZH Haaglanden), welzijnsinstellingen (Voor Welzijn en Zebra Welzijn) en initiatiefgroepen. 

Denk mee!

Het Aedes-Actiz Kennsicentrum Wonen-Zorg merkt dat er in binnen- en buitenland groeiende aandacht is voor woongemeenschappen. Dit najaar wil het Kenniscentrum het onderwerp oppakken en kijken of de tijd rijp is voor 'Woongemeenschappen Nieuwe Stijl'. Wilt u hier als woningcorporatie, gemeente, consumentenorganisatie of zorg- en welzijnsorganisatie over meedenken? Laat het ons weten! Mail Yvonne Witter.

10-05-2012

Stel een vraag


Daniëlle Harkes
Manager KenniscentrumYvonne Witter
Adviseur Kenniscentrum

E F