Senioren werden getraind in beveiliging

0

De tweede editie van ontmoetingen tussen politieagenten en senioren uit de Chojnice poviat als onderdeel van het project “Safe Senior Academy” is begonnen. Dit keer werd er een training en demonstratie gegeven op het gebied van brandveiligheid. Het belangrijkste doel van de cursus was om het bewustzijn te vergroten dat deze bedreigingen onder meer voortkomen uit: vanwege het gebrek aan zorgvuldigheid bij het hanteren en bedienen van keuken- en verwarmingstoestellen.

De politie in Chojnice is begonnen met de tweede editie van bijeenkomsten met senioren, die de komende maanden zullen plaatsvinden in het kader van het project “Safe Senior Academy”. Het is een programma geïnitieerd en uitgevoerd door politieagenten van het hoofdkwartier van Chojnice samen met het Chojnice Cultureel Centrum en mevrouw Monika Złakowska – een andragoog, dat tot doel heeft het veiligheidsgevoel van ouderen te vergroten.

Tijdens theoretische en praktische lessen, politieagenten en genodigden informatie verstrekken aan senioren over de verschillende soorten risico’s die kunnen bestaan ​​voor ouderen en hoe deze te vermijden of te voorkomen. Deze keer werd de eerste startbijeenkomst met senioren ook bijgewoond door genodigde vrienden van de Vrijwillige Brandweer uit Chojnice, die als experts op het gebied van brandbestrijding een demonstratietraining verzorgden en voor deelnemers van de academie.

Senioren namen deel aan de training, waar tijdens de lessen professionele brandweerlieden leerden hoe ze zich moesten gedragen en spraken over wat te doen en waar te bellen als er brand is in uw huis of dat van de buren. Tijdens de drie uur durende workshop herinnerden de deelnemers, onder toezicht van de organisatoren en gasten, de basisprincipes van brandbeveiliging, en vooral, tijdens de show voorbereid door vrienden, realiseerden ze zich welk brandgevaar hen te wachten stond in de keuken, waar ze brengen het grootste deel van hun tijd door. Het belangrijkste punt van deze didactische bijeenkomst was echter de presentatie van enkele basisscenario’s van correct gedrag tijdens een brand.

Politieagenten en brandweerlieden benadrukten dat de eerste acties bij een brand van doorslaggevend belang zijn. Het is belangrijk om niet in paniek te raken, voorzichtig te zijn, te zorgen voor de veiligheid van jezelf en die van andere bewoners en zo snel mogelijk de hulpdiensten te verwittigen door te bellen naar 998 of 112.Gepensioneerden en gepensioneerden verstopten niet dat ze het meest tevreden waren met de kleine brandblussers die ze aan het einde kregen. De workshopleiders wensten de senioren dat ze de ontvangen geschenken nooit zouden hoeven gebruiken.

Aan het einde maakten de organisatoren gebruik van het moment van de ontmoeting en herinnerden ze de aardige senioren aan de belangrijkste verkeersregels en gaven ze hen reflecterende banden om hun veiligheid te vergroten.Op 12 januari 2017 wordt de volgende Academie gehouden onder het motto “senior slachtoffer van criminaliteit”, waarvoor we u van harte uitnodigen.

Achter ons is de laatste bijeenkomst in de reeks georganiseerd door de politieagenten van het gemeentelijk politiehoofdkwartier in Katowice – de Safe Senior Academy. Het onderwerp van de bijeenkomst was dit keer brandveiligheid en koolmonoxidevergiftiging. De bijeenkomst werd gehouden dankzij het initiatief van de raadsleden van hulpeenheid nr. 9 in de parochie van Onze-Lieve-Vrouw van Piekary in ul. Ułańska in Katowice.

De ontmoeting met de brandweerman was een gelegenheid om een ​​aantal vragen te stellen over brandbestrijdingsonderwerpen: hoe zich te gedragen bij een brand in een gebouw wanneer de brandplaats zich bovenaan het gebouw bevindt, en wanneer de brand uitbreekt op de onderste verdiepingen? waarom zou je je flat niet op slot doen tijdens een brand? wanneer moet je het gebouw ontruimen en wanneer verstop je je op het balkon?

hoe koolmonoxidevergiftiging te voorkomen en waarom is koolmonoxide zo gevaarlijk? wat zijn de bronnen van koolmonoxideafgifte en waarom is het de moeite waard om een ​​koolmonoxidesensor te kopen? Al deze vragen werden bereidwillig beantwoord door de brandweerman van het hoofdkwartier van de gemeentelijke brandweer in Katowice – kapitein Mateusz Pyrzanowski.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in