S M

Hét informatiepunt voor professionals
op het gebied van wonen, welzijn en zorg

Bouwen aan langer thuis en gemengd wonen

In het nieuwe katern Bouw & Zorg van Stedebouw & Architectuur staan interviews met gasthoofdredacteuren Daniëlle Harkes en Yvonne Witter van het Kenniscentrum Wonen-Zorg. De thema-editie besteedt onder andere aandacht aan het toekomstbestendig maken van huizen, wijken en steden. Hoe zorg je dat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen, hoe maak je woningen daarvoor geschikt? En hoe bouw je aan een inclusieve samenleving die kwetsbare burgers een beschermde plek biedt? Lees de interviews met Daniëlle Harkes en Yvonne Witter.

Het TOOS technologie-huisje van Generatiehuis

Slim in de bestaande bouw

Ouderen willen en moeten langer zelfstandig blijven wonen. Maar hoe maak je de woning daarvoor geschikt? Om de mogelijkheden in kaart te brengen, hebben Aedes en ActiZ samen het programma 'Slim in de bestaande bouw' opgezet. Dat is weer onderdeel van de Vernieuwingsagenda 'Slimmer en beter voor elkaar' van Aedes. Lees het volledige artikel »

Top 10 aanpassingen voor langer zelfstandig wonen

Wat kun je doen om woningen geschikt te maken om er langer in te kunnen blijven wonen? In het project 'Slim in de bestaande bouw' onderzoeken we welke maatregelen corporaties toepassen. Een top-10 van oplossingen. Geen ranglijst want maatwerk staat voorop. Wat past in de ene woning, bij die ene bewoner, in die ene buurt, is geen oplossing voor iedereen. Lees het volledige artikel »

Gemengd wonen, het kan!

Corporaties en hun samenwerkingspartners hebben hun handen vol aan de huisvesting van kwetsbare burgers. Zij ontwikkelen in toenemende mate woonprojecten waarbij verschillende doelgroepen samen wonen. Hoe zien deze projecten eruit? Hoe geef je de community vorm? Wat zijn succesfactoren? Lees het volledige artikel »

12-04-2018

Stel een vraag


Daniëlle Harkes
Manager KenniscentrumYvonne Witter
Adviseur Kenniscentrum

E F