S M

Hét informatiepunt voor professionals
op het gebied van wonen, welzijn en zorg

Alle inzendingen Prijsvraag Who Cares online

Hoe maken we onze naoorlogse wijken geschikt voor een vergrijzende samenleving? 174 teams van ontwerpers, zorgprofessionals en burgers hebben hiervoor ideeën ontwikkeld. Al deze ideeën - die ook op andere locaties toe te passen zijn - zijn nu terug te vinden in de database met inzendingen van de prijsvraag WHO CARES. De database biedt volop inspiratie voor partijen die ook op zoek zijn naar oplossingen voor toekomstbestendige wijken.

Inzendingen Who Cares in online database: www.prijsvraagwhocares.nl

Eind oktober winnaars bekend

Uit een totaal van 174 inzendingen zijn door de jury 20 teams geselecteerd. Zij hebben tot september 2017 de tijd om hun ideeën verder uit te werken. De bekendmaking van de winnaars van de prijsvraag is op 26 oktober tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

Who Cares op Expeditie Begonia

Rijksbouwmeester Floris Alkemade en juryvoorzitter Pauline Meurs vertellen tijdens het congres Expeditie Begonia op 11 oktober meer over de ontwerpprijsvraag. In het middagprogramma presenteren elf ontwerpteams die deelnemen aan de tweede ronde hun project. Spiksplinternieuwe ideeën met oplossingen voor toekomstbestendige wijken. Per sessie krijgt u plannen uit verschillende steden gepresenteerd.

Tentoonstelling Dutch Design Week

Gedurende de gehele Dutch Design Week van 21-29 oktober is een tentoonstelling van WHO CARES te zien. Deze tentoonstelling toont een overzicht van de winnaars van de eerste ronde van de prijsvraag. Na de Dutch Design Week gaat de tentoonstelling op reis door het land.

De prijsvraag WHO CARES is een initiatief van de Rijksbouwmeester in samenwerking met de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving, het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Stichting Humanitas, de gemeenten Almere, Groningen, Rotterdam, gemeente Sittard-Geleen en de provincie Limburg.

21-08-2017 15:57

Stel een vraag


Daniëlle Harkes
Manager KenniscentrumYvonne Witter
Adviseur Kenniscentrum

E F