S M

Hét informatiepunt voor professionals
op het gebied van wonen, welzijn en zorg

Age Friendly Wonen in Amsterdam

Waardig en zo zelfstandig mogelijk leven en ouder worden in je eigen vertrouwde omgeving. Daarvoor pleit de Amsterdamse stichting Age Friendly Wonen. De wereldgezondheidsorganisatie noemt dit 'Ageing in Place'. De stichting lanceerde onlangs een website.

jonas_k via VisualHunt / CC BY-NC-SA

Voorbeeldprojecten Oud worden in je eigen omgeving

Vanuit het begrip 'Ageing in Place' onderscheidt de stichting drie domeinen die met elkaar samenhangen: het persoonlijke domein, het sociale domein en het fysieke domein. Als onafhankelijk platform brengt de stichting partijen bij elkaar – vaak met tegengestelde belangen – om voorbeeldprojecten binnen deze 3 domeinen tot stand te brengen.

Op de onlangs gelanceerde website staat onder meer de brochure 'Lang leven in plan Berlage' (pdf). Een bundeling van inspirerende oplossingsrichtingen, waarmee de toegankelijkheid van bestaande woningen verbeterd kan worden.

Radio-interview over ouderen in de stad

Yvonne Witter was op 17 december 2018 te gast bij NPO Radio1 om te praten over ouderen in de stad naar aanleiding van nieuws dat de gemeente Rotterdam tien miljoen voor ouderen beschikbaar stelt. Luister de uitzending terug (eerste item in uitzending van 14.00-15.00 uur).

13-12-2018 11:49
E F