S M

Hét informatiepunt voor professionals
op het gebied van wonen, welzijn en zorg

Genomineerden innovatieprijs i-Opener 2017 bekend

De genomineerden voor de innovatieprijs i-Opener 2017 zijn bekend. De projecten van Woningstichting Domus, Laurens Wonen en Portaal zijn door de jury uit 23 inzendingen gekozen tot de drie meest innovatieve projecten van Nederland op het gebied van wonen & zorg. Op de Aedes Corporatiedag op 23 november 2017 kiest het aanwezige publiek de uiteindelijke winnaar.

Innovatieprijs i-Opener 2017

De drie projecten

  • Woningstichting Domus: Het nieuwe wonen; op weg naar een slimme woonomgeving en zorggeschikte woningen voor nu en in de toekomst. Een onderzoek/ontwikkeling samen met TU Eindhoven.
  • Laurens Wonen: Samen & Anders; een vitale woongemeenschap waar kwetsbare en minder kwetsbare mensen betaalbaar wonen en diensten voor elkaar uitvoeren.
  • Portaal: Het woonproject ‘Majella Wonen’ waarbij ‘dragende’ en ‘vragende’ bewoners samen in een appartementencomplex wonen.

Over de i-Opener

De i-Opener is een prijsvraag die innovatieve projecten van corporaties die zich richten op huurders in de spotlights zet. De prijsvraag heeft als doel om innovatieve projecten te delen in de sector. Deze zesde editie staat het thema Wonen en zorg centraal. Maar liefst 23 innovatieve projecten zijn ingediend. Een vakjury met onder andere Kenniscentrum manager Daniëlle Harkes beoordeelde alle inzendingen. De winnaar van de i-Opener wint een effectmeting van het project. De i-Opener is een gezamenlijk initiatief van Aedes en KWH.

09-11-2017