S M

Hét informatiepunt voor professionals
op het gebied van wonen, welzijn en zorg

Inspiratiedag Langer thuis én zoals thuis: wonen met dementie

25
JAN

Het Kenniscentrum Wonen-Zorg organiseert samen met Zet en Fontys Hogescholen een inspiratiedag ‘Langer thuis én zoals thuis’ over wonen met dementie. Een dag over de woonkwaliteit voor mensen met dementie bij het zelfstandig wonen in de wijk én bij het wonen in of nabij een zorglocatie.

Thuisgevoel zien en beleven

We bieden u een wervelend programma, met andersdenkende sprekers, praktijkgerichte workshopleiders en prikkelende huiskamersessies. En dit alles op een unieke locatie: de showroom van een projectinrichter voor de zorg. Hier kunt u het creëren van een Thuisgevoel letterlijk zien en beleven. Hier kunt u goed in dialoog gaan, sneller ‘out-of-the-box’ denken en met nieuwe inzichten naar huis gaan.

Laat u inspireren!

Bent u bestuurder, manager of adviseur in de sector wonen en zorg en wilt u de kwaliteit van wonen voor mensen met dementie verbeteren? Wilt u voor hen het wooncomfort en het welbevinden vergroten en daarvoor vernieuwingen toepassen? Laat u dan inspireren door boeiende sprekers, inspirerende praktijkvoorbeelden en handvatten uit de praktijk. U kunt deelnemen aan leerzame masterclasses, interactieve workshops en prikkelende huiskamersessies. Kiest u voor de technologiekamer, de muziekkamer, de ontwerpkamer, de familiekamer of de filmkamer?

Programma

09.00 uurOntvangst
09.30 uurPlenaire opening door dagvoorzitter Richard Engelfriet
09.45 uurFreek Gillissen, verpleegkundig consulent VUmc en mede oprichter Odensehuis over de zorg voor mensen met dementie en hun huidige plek in de maatschappij.
10.15 uurKees Theeuwes, voormalig bestuurder van huize Padua en Zorgcentrum Leyhoeve over het creëren van een gastvrije omgeving in een zorgsetting.
10.45 uurPauze
11.00 uurRonde 1, met keuze uit masterclass, workshops en huiskamersessies.
Meer informatie
12.00 uurLunch
13.15 uurMuzikaal intermezzo met Diva Dichtbij
13.30 uurMasterclass 'Naar een nieuw sociaal netwerk voor mensen met dementie' (plenair), Frank van Dillen, Molenaar&Bol&VanDillen architecten
14.30 uurPauze
14.45 uurRonde 2, met keuze uit masterclass, workshops en huiskamersessies.
Meer informatie
16.00 uurDelen en vasthouden. Uitwisselen olv dagvoorzitter: Delen kennis, ervaringen, wat neemt een ieder mee naar huis?
Diva Dichtbij als afsluiting
16.30 uurDrankje, hapje en napraten
21-11-2016

Praktische info

Datum en tijd

donderdag 25 januari 2018
09.00 uur- 17.00 uur

Locatie

Lensen Projectinrichters, Zaltbommel, Schimminck 1, 5301 KR Zaltbommel

Kosten

245 euro voor leden en kennispartners, 295 euro voor niet-leden
prijzen zijn excl. BTW

Doelgroep

Woningcorporaties, zorgorganisaties, welzijnsorganisaties, gemeenten en projectontwikkelaars en architectenbureaus.

Aanmelden

Aanmelden kan via het inschrijfformulierE F