Inspiratiedag Wonen met dementie – Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg

0

Het Kenniscentrum Wonen-Zorg organiseert samen met Zet en Fontys Hogescholen een inspiratiedag ‘Langer thuis én zoals thuis’ over wonen met dementie. Een dag over de woonkwaliteit voor mensen met dementie bij het zelfstandig wonen in de wijk én bij het wonen in of nabij een zorglocatie.

Thuisgevoel zien en beleven

We bieden u een wervelend programma, met andersdenkende sprekers, praktijkgerichte workshopleiders en prikkelende huiskamersessies. En dit alles op een unieke locatie: de showroom van een projectinrichter voor de zorg. Hier kunt u het creëren van een Thuisgevoel letterlijk zien en beleven. Hier kunt u goed in dialoog gaan, sneller ‘out-of-the-box’ denken en met nieuwe inzichten naar huis gaan.

Laat u inspireren!

Bent u bestuurder, manager of adviseur in de sector wonen en zorg en wilt u de kwaliteit van wonen voor mensen met dementie verbeteren? Wilt u voor hen het wooncomfort en het welbevinden vergroten en daarvoor vernieuwingen toepassen? Laat u dan inspireren door boeiende sprekers, inspirerende praktijkvoorbeelden en handvatten uit de praktijk. U kunt deelnemen aan leerzame masterclasses, interactieve workshops en prikkelende huiskamersessies. Kiest u voor de technologiekamer, de muziekkamer, de ontwerpkamer, de familiekamer of de filmkamer?

09.00 uur Ontvangst
09.30 uur Plenaire opening door dagvoorzitter Richard Engelfriet
09.45 uur Freek Gillissen, verpleegkundig consulent VUmc en mede oprichter Odensehuis over de zorg voor mensen met dementie en hun huidige plek in de maatschappij.
10.15 uur Kees Theeuwes, voormalig bestuurder van huize Padua en Zorgcentrum Leyhoeve over het creëren van een gastvrije omgeving in een zorgsetting.
10.45 uur Pauze
11.00 uur Ronde 1, met keuze uit masterclass, workshops en huiskamersessies.
Meer informatie
12.00 uur Lunch
13.15 uur Muzikaal intermezzo met Diva Dichtbij
13.30 uur Masterclass ‘Naar een nieuw sociaal netwerk voor mensen met dementie’ (plenair), Frank van Dillen, Molenaar&Bol&VanDillen architecten
14.30 uur Pauze
14.45 uur Ronde 2, met keuze uit masterclass, workshops en huiskamersessies.
Meer informatie
16.00 uur Delen en vasthouden. Uitwisselen olv dagvoorzitter: Delen kennis, ervaringen, wat neemt een ieder mee naar huis?
Diva Dichtbij als afsluiting
16.30 uur Drankje, hapje en napraten