S M

Hét informatiepunt voor professionals
op het gebied van wonen, welzijn en zorg

Inspiratiedag Langer thuis én zoals thuis: wonen met dementie

25
JAN

Het Kenniscentrum Wonen-Zorg organiseert samen met Zet en Fontys Hogescholen een inspiratiedag ‘Langer thuis én zoals thuis’ over wonen met dementie. Het zelfstandig wonen, het wonen in of nabij een zorglocatie en de woonkwaliteit daarvan krijgt steeds meer aandacht. Ook in landelijke symposia en kennisdagen.

Waarom dan toch deze inspiratiedag?

Omdat wij het anders willen doen! Wij bieden u een wervelend programma, met andersdenkende sprekers, praktijkgerichte workshopleiders en prikkelende huiskamersessies. En dit alles op een unieke locatie: de showroom van een projectinrichter voor de zorg. Hier kunt u het creëren van een Thuisgevoel letterlijk zien en beleven. Hier kunt u goed in dialoog gaan, sneller ‘out-of-the-box’ denken en met nieuwe inzichten naar huis gaan.

Laat u inspireren!

Bent u bestuurder, manager of adviseur in de sector wonen en zorg en wilt u de kwaliteit van wonen voor mensen met dementie verbeteren? Wilt u voor hen het wooncomfort en het welbevinden vergroten en daarvoor vernieuwingen toepassen? Laat u dan inspireren door boeiende sprekers, inspirerende praktijkvoorbeelden en handvatten uit de praktijk. U kunt deelnemen aan leerzame masterclasses, interactieve workshops en prikkelende huiskamersessies. Kiest u voor de technologiekamer, de muziekkamer, de ontwerpkamer, de familiekamer of de filmkamer?

Programma

Een tipje van de sluier...

  • Annemarie Eijkelenboom van EGM Architecten vertelt over de invloed van de gebouwde omgeving op het welbevinden en de gezondheid. Het verpleeghuis van de toekomst, het living lab Vonderhof en het versterken van het thuisgevoel door architectuur in te zetten komen aan bod.
  • Frank van Dillen van Molenaar&Bol&VanDillen architecten: Van de Hogeweyk in Weesp tot Dementia Village Aalborg, hoe creëer je een inclusieve wijk en een nieuw sociaal netwerk?
  • Esther Felix en Joost van Hoof van Fontys Hogescholen vertellen over het recente onderzoek naar de factoren die het thuisgevoel in een zorglocatie beïnvloeden. Welke handvatten bieden de uitkomsten van dit onderzoek voor aanbieders van wonen met zorg?
  • Dr. Iris Van Steenwinkel of prof. Ann Heylighen, KU Leuven, gaat in op zintuigelijk ontwerpen en de relatie tussen zorgvisie en beleving van bewoners, in verschillende zorgcontexten.
  • Woningcorporaties Casade en WonenBreburg vertellen over de veranderende woon(zorg)wensen van de ouder wordende huurder en de rol van de corporatie hierin.
  • Candice de Rooij van KAW Architecten laat u kennis maken met de principes van dementievriendelijk ontwerpen en inrichten.
  • Danielle Harkes van het Kenniscentrum Wonen-Zorg laat u kennis maken met een nieuw woonconcept voor mensen met dementie, dat gerund wordt door de familieleden.

En er volgen nog meer sprekers!
Met muzikale omlijsting door Diva Dichtbij.

Dit is een vooraankondiging en binnenkort publiceren wij het definitieve programma.

21-11-2016

Praktische info

Datum en tijd

donderdag 25 januari 2018
09.00 uur- 17.00 uur

Locatie

Lensen Projectinrichters, Zaltbommel

Kosten

245 euro voor leden en kennispartners, 295 euro voor niet-leden
prijzen zijn excl. BTW

Doelgroep

Woningcorporaties, zorgorganisaties, welzijnsorganisaties, gemeenten en projectontwikkelaars en architectenbureaus.

Aanmelden

Zodra het programma gereed is, kunt u zich aanmelden via deze website. Wilt u een bericht krijgen wanneer het zover is? Stuur dan een mail naar info@kcwz.nl o.v.v. Inspiratiedag dementie 25 januari.