S M

Hét informatiepunt voor professionals
op het gebied van wonen, welzijn en zorg

Verslag inspiratiedag 'langer thuis en zoals thuis, wonen met dementie'

Ouderen met dementie wonen langer thuis en verhuizen pas naar een zorglocatie als het echt niet meer anders kan. We willen allemaal dat ze hun leven zo prettig mogelijk kunnen voortzetten, met de zorg en aandacht die zij nodig hebben én wensen. Hoe verbeteren we het welbevinden en wooncomfort voor thuiswonende mensen met dementie? Welke uitdagingen liggen er voor corporaties, zorgorganisaties, architecten en burgers? En welke oplossingen kunnen zij inzetten? Daar gingen op 25 januari ruim 90 deelnemers mee aan de slag, tijdens de inspiratiedag 'Langer thuis én zoals thuis: wonen met dementie', georganiseerd door het Kenniscentrum Wonen-Zorg samen met Zet en Fontys Hogescholen.

Steeds meer mensen met dementie wonen thuis, ruim 70% van de in totaal 270.000 mensen met dementie. Wat is ervoor nodig om comfortabel en gezond thuis te blijven wonen? En wat als het thuis dan niet meer gaat? Waar kies je dan voor en hoe creëer je dan toch het thuisgevoel? Tijdens de inspiratiedag 'Langer thuis én zoals thuis: wonen met dementie' kwamen actuele ontwikkelingen op dit thema, succesvolle praktijkvoorbeelden en vele praktische handvatten aan bod. Ook hielden deelnemers elkaar een spiegel voor over hoe zij nu zelf in de praktijk met het thema wonen met dementie aan de slag zijn. Wat gaat goed en wat kan beter? Dit alles op een unieke en inspirerende locatie: de showroom van een projectinrichter voor de zorg. Een setting vol mooie voorbeelden van huiskamers die het ‘thuisgevoel’ doeltreffend waarmaakten.

Download de volledige impressie (pdf)

Reacties deelnemers uit evaluatie:

'Prima inhoud, veel dynamiek. Top!'
'Weer een goed verzorgde en goed geoliede bijeenkomst en mooie locatie!'
'Leuk om te zien waar iedereen mee bezig is, geeft altijd weer inspiratie en soms ook bevestiging dat we op de goede weg zijn.'

07-02-2018 17:20
E F