De Nieuwe Antoniehof in Epe: bijna net als thuis – Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg

0

Mensen wonen hier prettig en daarbij krijgen ze zorg. Dat is de visie achter de recent gebouwde locatie De Nieuwe Antoniehof van Viattence in Epe. De Nieuwe Antoniehof is gebouwd in oude stijl mét alle comfort van het heden. Zo wordt het thuisgevoel van de negenentwintig bewoners zoveel mogelijk gestimuleerd. Kenniscentrum adviseur Penny Senior doet verslag.

nieuwe_antoniehof_epe-3724783

De ontwikkeling van deze nieuwe locatie is al lang geleden gestart. Negen jaar geleden werd besloten om de capaciteit van het grote regionale verpleeghuis Wendhorst in Heerde, met ruim 200 plaatsen, te verdelen over de regio. Het gebouw met kamers voor twee personen was verouderd. Sinds dit besluit zijn er meerdere locaties van Viattence vernieuwd en zijn er ook enkele bijgebouwd. Van elke locatie en elk bouwproject is weer geleerd en dit heeft uiteindelijk bijgedragen aan het bijzondere ontwerp voor De Nieuwe Antoniehof. Zodoende stelt Herman Zweering, locatiemanager van De Nieuwe Antoniehof dat alle leerpunten van de vorige bouwprojecten zijn toegepast.

Lees het volledige artikel ‘De Nieuwe Antoniehof in Epe: bijna net als thuis’ (pdf)

Dit artikel is het derde van de artikelenreeks ‘Nieuwe vormen van wonen met dementie’ van het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg.