Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg – NMa akkoord met fusie woonzorgorganisatie

0

  • Home » 
  • Samenwerking – actueel » 
  • NMa akkoord met fusie woonzorgorganisa..

03-04-2008

Evean Groep, Stichting Philadelphia Zorg en Woonzorg Nederland zijn verheugd dat ze van de NMa (Nederlandse Mededingingsautoriteit) toestemming hebben gekregen voor hun eerder voorgenomen fusie. Het nieuwe concern krijgt de naam Espria.

Toetsing

Het is voor het eerst dat de NMa een fusie tussen twee zorgaanbieders (Evean en Philadelphia) en een woningcorporatie (Woonzorg) beoordeelt. De NMa heeft de fusie aan de geldende criteria getoetst en geconcludeerd dat er na het samengaan nog steeds voldoende concurrentie mogelijk is op de markt van wonen, zorg en diensten waarin de fusiepartners actief zijn. De NMa heeft één eis gesteld: Woonzorg Nederland moet vastgoed afstoten in twee regio’s waar het gezamenlijke marktaandeel van de fusiepartners te groot werd.

Afzonderlijke werkmaatschappijen

Espria biedt in heel Nederland wonen, service en zorg aan. De aan Espria gelieerde ledenvereniging heeft 400.000 huishoudens als lid en biedt extra service en diensten. De fusiepartners Evean Groep, Philadelphia en Woonzorg Nederland blijven bestaan als afzonderlijke werkmaatschappijen met hun eigen merk en identiteit. Espria is gevestigd in Harderwijk.

Innovatiecentrum

Naast het daadwerkelijk realiseren van een aanbod van wonen, zorg en diensten in het hele land gaat Espria aan de slag met het bundelen van kennis in een nieuw centrum voor exploratie en innovatie. Hiermee kunnen de fusiepartners elkaar versterken en nieuwe en betere vormen van wonen en zorg bieden.

Meer informatie