Nieuwe subsidieregeling kleinschalig wonen in Noord-Holland – Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg

0

14-05-2009

De provincie Noord-Holland investeert in kleinschalig wonen voor mensen met dementie. Voor 2009 zijn aanvragen voor zes projecten gehonoreerd voor een totaalbedrag van € 1.080.000,-.

Het gaat om projecten op Texel en in Purmerend, Hilversum, Heemskerk en Oterleek en Schermer (beide gemeente Schermer). Deze projecten staan los van een instelling in een levendige wijk, óf juist op het platteland, zoals de zorgboerderij in Oterleek.

Mensen met dementie wonen er in groepen van vijf tot acht personen bij elkaar, met ieder een eigen zit-/slaapkamer. Elke groepswoning beschikt over een buitenruimte. In totaal gaat het om meer dan 150 mensen.

Aanvullende subsidie

De subsidie van de provincie is aanvullend. Met deze middelen wil de provincie vooral stimuleren dat de woonprojecten voorzieningen als domotica en gezamenlijke buitenruimten kunnen realiseren.

In de periode 2005 tot en met 2008 is subsidie toegekend aan zon 24 projecten voor kleinschalig wonen voor mensen met dementie. De provincie betaalde € 4.500.000,- mee.

De subsidieregeling voor kleinschalige woonvormen voor mensen met dementie van de provincie Noord-Holland is hiermee beëindigd. In de loop van dit jaar komt er een nieuwe regeling voor alle kwetsbare doelgroepen die kleinschalig willen wonen.

Meer informatie