Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg – Subsidie voor Gelderse woonzorgprojecten

0

21-12-2006

De provincie Gelderland heeft onlangs subsidies toegekend aan Kulturhusen in Afferden en Oene. Ook de gemeente Duiven krijgt een subsidie voor het ontwikkelen van een woonservicegebied. De drie projecten krijgen elk € 580.000.

Afferden

In 2008 zal het Kulturhus in Afferden (het voormalige dorpshuis) worden geopend. Rondom het Kulturhus zullen starters en ouderen kunnen wonen in sociale huurwoningen. Een deel daarvan zullen zorgwoningen zijn. Het Kulturhus neemt de dagverzorging op zich.

Oene

In 2010 komt ook in Oene een Kulturhus met 25 tot 30 woningen voor starters en ouderen. Om de leefbaarheid in het dorp te verbeteren zullen zorg- en welzijnsinstellingen zich in het Kulturhus vestigen.

Duiven

In 2008 wordt gestart met de ontwikkeling van een woonservicegebied in de wijk Droo Zuid in Duiven. Het woonservicegebied zal een zorg- en welzijnssteunpunt omvatten en woningen voor mensen met een verstandelijke beperking. Ook zullen er woningen worden gerealiseerd met verzorgingshuis- en verpleeghuiszorg.

ISV

De subsidie voor de ontwikkeling van de Kulturhusen en het woonservicegebied komt uit het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (ISV). De Provincie Gelderland heeft ook ISV-subsidie toegekend aan de ontwikkeling twee andere woonzorgprojecten: de ontwikkeling van een multifunctionele accommodatie in de gemeente Berkelland en de ontwikkeling van een woonzorgcentrum in Gendt.

Meer informatie