Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg – Nieuwsbrief

0

Indien u deze nieuwsbrief niet juist ontvangt, ga dan naar https://www.kcwz.nl/nieuwsbrieven/20061109.html

Nieuwe publicaties

Kleinschalig wonen meer dan verdubbeld »
Tussen 2005 en 2010 groeit het kleinschalig wonen voor mensen met dementie van 4.442 naar 10.834 plaatsen. Dat is een toename van 144%. Het grootste deel van de plaatsen in 2010 wordt gerealiseerd in kleine locaties. Dat blijkt uit een analyse van de Databank Wonen-Zorg in het artikel ‘De toekomst van kleinschalig wonen voor mensen met dementie’ van het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg en het Werkprogramma Wonen met Dementie.

Tips voor het inrichten van de servicewijk »
Hoe creeër je een prettige en toegankelijke woonomgeving in een servicewijk? In Breda en Eindhoven is men al langer bezig met het ‘opplussen’ van de woonomgeving in het kader van de ontwikkeling van geschikte wijken voor iedereen. In opdracht van het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg zijn kennis en ervaring uit deze projecten gebundeld in een nieuw artikel ‘Woonomgeving bij woonservicezones’.

Nieuwsoverzicht

Gebruikersonderzoek website »
Het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg wil graag weten wat u van de website van het Kenniscentrum vindt. Door het invullen van een korte vragenlijst helpt u ons om de website beter af te stemmen op uw wensen. Het beantwoorden van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten. Als dank voor uw deelname aan dit onderzoek verloten wij onder de deelnemers een aantal boekenbonnen.

Levensloopbestendige woningen

Domoticachip in verzorgingshuis Tolkamer »
Bewoners en personeelsleden van verzorgingshuis Lobede (Tolkamer) kunnen sinds kort gebruik maken van een uitgebreid domoticapakket. Een computerchip in een pols- of enkelband zorgt ervoor dat bewoners dag en nacht te volgen zijn.

Zorghotel

Roermond krijgt zorghotel »
Roermond krijgt in het voorjaar van 2007 een zorghotel naast zorgcentrum Roncalli pal tegenover het ziekenhuis. Het zorghotel biedt plaats aan dertig personen. Het zorghotel richt zich op mensen die revalideren, net uit het ziekenhuis komen of om mantelzorgers als familie en buren te ontlasten.

Regelgeving en financiering

Antwoorden kamervragen scheiden wonen-zorg »
Staatssecretaris Ross heeft op 3 november 2006 geantwoord op Kamervragen naar aanleiding van de voortgangsbrief van 20 juli 2006 over het scheiden van wonen en zorg. Veel detailvragen van de Kamer kunnen pas beantwoord worden als lopende onderzoeken zijn afgerond. Het volgende Kabinet zal hiermee in staat zijn beleidskeuzen te maken.

Het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg is hét informatiepunt voor kennis op het terrein van wonen, welzijn en zorg. Het ondersteunt zorgorganisaties en woningcorporaties bij de ontwikkeling van nieuwe woonzorgconcepten. Het Kenniscentrum is onderdeel van Aedes vereniging van woningcorporaties en ActiZ organisatie van zorgondernemers. Kennispartners zijn RIBW Alliantie en VGN. Meer info: www.kcwz.nl

Klik hier als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.