Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg – Nieuwsbrief

0

Indien u deze nieuwsbrief niet juist ontvangt, ga dan naar https://www.kcwz.nl/nieuwsbrieven/20060412.html

Nieuwsoverzicht

RIBW Alliantie kennispartner Kenniscentrum »
In navolging van Z-org en de VGN heeft de RIBW Alliantie zich als kennispartner aangesloten bij het Aedes-Arcares Kenniscentrum Wonen-Zorg. Het Kenniscentrum ontwikkelt zich hierdoor tot een care-breed informatiepunt rond wonen, welzijn en zorg.

Trends wonen en zorg

Appartementencomplex voor Turkse ouderen »
Turkse ouderen zijn met hun wens voor een appartementencomplex in Deventer naar de woningcorporatie gestapt en met succes: het Middelpunt in Deventer, een appartementencomplex voor Turkse ouderen, is een feit. Het complex telt 26 appartementen waarvan er 17 zijn verhuurd aan Turkse ouderen en 8 aan Nederlandse ouderen.

Levensloopbestendige woningen

Friese Huistest voor senioren op BouwRAI »
De Friese woningcorporaties Welkom en Zuidwest Friesland ontwikkelden een Huistest die senioren oplossingen biedt voor problemen rond comfort en veiligheid in hun woning. De corporaties introduceerden de Huistest op woensdag 5 april tijdens de BouwRAI.

Zeeuwse opplussubsidie eengezinswoningen »
De provincie Zeeland heeft een stimuleringsregeling vastgesteld voor het opplussen (verbeteren) van eengezinswoningen. Aanleiding zijn de uitkomsten van het onderzoek ‘Wie de woning houdt, passe haar aan’, dat werd uitgevoerd onder auspiciën van het Aedes-Arcares Kenniscentrum Wonen-Zorg.

Kleinschalig wonen

PvE domotica dementerenden geactualiseerd »
Recent verscheen een geactualiseerde versie van het functioneel Programma van Eisen voor domotica voor kleinschalig groepswonen voor mensen met dementie. De eerdere publicatie van april 2004 is door NIZW-zorg en iRv geactualiseerd en aangevuld op grond van praktijkervaringen.

Diensten en zorg thuis

Zwolse huurders profiteren van diensten »
Huurders van de woningcorporaties deltaWonen, SWZ en Openbaar Belang kunnen vanaf 1 april gratis gebruik maken van het service- en dienstenpakket van Icare, een grote thuiszorgorganisatie. De huurders kunnen een beroep doen op voorzieningen als oppasservice, dieetadvies en tuinwerkzaamheden maar ook zaken als acute zorg en personenalarmering.

Regelgeving en financiering

Eerste Kamer start voorbereiding Wmo »
De Eerste-Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft op 28 maart 2006 het voorlopig verslag van de schriftelijke voorbereiding uitgebracht.

Het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg is hét informatiepunt voor kennis op het terrein van wonen, welzijn en zorg. Het ondersteunt zorgorganisaties en woningcorporaties bij de ontwikkeling van nieuwe woonzorgconcepten. Het Kenniscentrum is onderdeel van Aedes vereniging van woningcorporaties en ActiZ organisatie van zorgondernemers. Kennispartners zijn RIBW Alliantie en VGN. Meer info: www.kcwz.nl

Klik hier als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.