Winst is bepalend voor de uitkering en het behalen van resultaat is een randvoorwaarde.

0

De winstdelingsovereenkomst wordt ondertekend tussen het bedrijf/vakbond en de werknemers, zij moeten duidelijk uitleggen dat er zal worden deelgenomen aan de resultaten, zolang het bedrijf winst maakt. Als er geen winst is, is er geen deelname, ook niet als de resultaten zijn behaald.

Het kan echter worden begrepen zoals de auteur zegt, met gedetailleerde taal die leidt tot begrip van het onderwerp: winstdeling en resultaten voorzien door de wet, maar de wetgeving bepaalt niet de verplichting om te voldoen, maar om onderhandelingen te zoeken met de betrokken partijen: vakbonden en de werknemers.

Gegeven deze vrijheid om te onderhandelen of de organisatie in haar waarden staat, een focus op medewerkerstevredenheid en waardering, zijn er grote mogelijkheden om te streven naar goede resultaten en winst en een bedrag beschikbaar te stellen om onder medewerkers te verdelen.

Wanneer het in strijd is met deze visie, voert de organisatie al haar verplichtingen en investeringen uit vóór de jaarlijkse balans of de periode in het bedrijf, zelfs slechte investeringen die in sommige gevallen verliezen veroorzaken, waardoor de organisatie verliesgevend wordt, waardoor de mogelijkheden worden geminimaliseerd het bevorderen van de voorwaarden en het uitgangspunt om als vorm van participatie een te verdelen bedrag beschikbaar te stellen.

(CHIAVENATO 2014, pagina 294) zegt echter dat bij het ontwerp van het plan voor sociale uitkeringen rekening moet worden gehouden met twee belangrijke criteria of principes:1. Rendement op investeringsprincipe: elk voordeel moet aan werknemers worden toegekend, zolang het maar enig rendement oplevert voor de organisatie.

Dit rendement kan worden gemeten in termen van verhoogde productiviteit, verbeterd moreel, verbeterde kwaliteit, behoud van talent of een andere indicator. In een vrije ondernemingseconomie moet de organisatie ook profiteren van voordelen die aan het personeel worden aangeboden. Dit betekent dat elk voordeel een bijdrage moet leveren aan de organisatie, in de zin van compensatie of vermindering, wat rendement oplevert.2.

Principe van wederzijdse verantwoordelijkheid: de kosten van sociale uitkeringen moeten worden gedeeld tussen de organisatie en de begunstigde werknemers. Of in ieder geval moet de toekenning van een uitkering steunen op de solidariteit van de betrokken partijen. Wederzijdse verantwoordelijkheid is kenmerkend voor mensen die met elkaar samenwerken om een ​​doel van gemeenschappelijk belang te bevorderen.

Sommige voordeelpakketten worden volledig door de organisatie betaald, zoals: sociale dienst, uitbetaling van niet-gewerkte uren, enz. Anderen worden naar rato betaald, dat wil zeggen dat ze worden betaald in verhoudingen die variëren tussen de organisatie en de werknemer, zoals maaltijden, vervoer, educatieve hulp, enz.

Anderen worden nog volledig door de werknemers betaald, zoals: groepsreisverzekering, consumentencoöperatie of overeenkomst met supermarkten, enz.VALE CULTURA: voordeel aangeboden door bedrijven spontaan zonder verplicht karakter, sociaal voordeel gecreëerd door de federale overheid, gekoppeld aan het culturele programma van de werknemer, met als doel de toegang tot en stimulansen tot Braziliaanse culturele programma’s te garanderen.

De steun van 50,00 (Fifty Reais) per maand wordt aangeboden door bedrijven die deel uitmaken van het programma en wordt verstrekt aan werknemers met een formeel contract en die 5 minimumlonen per maand ontvangen. Het werkt door de werknemer in staat te stellen kaartjes te kopen voor verschillende culturele attracties, naast het kopen of huren van muziekartikelen, boeken en instrumenten.

Uw tegoeden zijn cumulatief, waardoor u geldwaarde hebt op het moment van gebruik, om meer belang te krijgen. De deelnemers zijn vrijgesteld van belasting en de onderneming kan de kosten in de inkomstenbelasting met maximaal 1% aftrekken van haar reële winst. Het bedrijf dat de cultuurvoucher aanbiedt, stimuleert niet alleen de cultuur van het land, maar helpt zijn werknemers ook om meer kansen te krijgen om te leren.

Concurrentie voordeelHet behalen van concurrentievoordeel door sociale voordelen ontstaat doordat de werknemers van het bedrijf, wanneer ze hard werken, de producten en diensten die het bedrijf aanbiedt aanzienlijk beginnen te verbeteren. Daarom krijgt het de voorkeur in de ogen van klanten, met deze aanpak onderscheidt het zich en blijft het zijn concurrenten altijd voor in de markt waarin het actief is.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in