WAT IS SOCIAAL VOORDEEL EN HET BELANG?

0

Binnen een bedrijf weten we dat om echt buitengewone resultaten te behalen het noodzakelijk is om te rekenen op gemotiveerde medewerkers, want wanneer ze tevreden zijn met hun functie, functie en met de carrière die ze de mogelijkheid hebben om in de organisatie in te bouwen, gaan ze beter presteren en beter hun eisen en activiteiten, en zo bijdragen aan ontwikkeling en groei voor iedereen en voor het bedrijf in het algemeen.

In die zin is het noodzakelijk om te investeren en mechanismen te vinden die de werknemers die deel uitmaken van een bedrijf echt inspireren en motiveren, niet alleen om te groeien en het gewenste succes te behalen, maar ook om voortdurend te streven naar het bereiken van hun doelstellingen. doelen, dromen en doelen.Een van deze factoren die bijdragen aan professionele motivatie is dus het sociale voordeel, dat het onderwerp is van het artikel van vandaag.

Ik nodig je uit om mij te volgen in deze lezing en een beetje meer te begrijpen over wat het is en het belang ervan voor professionals en bedrijven.Wat is sociale uitkering?
Sociale voordelen zijn voordelen en faciliteiten die bedrijven aan hun werknemers aanbieden, die fungeren als een indirecte beloning waarbij een deel van het salaris wordt omgezet in belangrijke arbeidsbijstandsdiensten.

Volgens de Braziliaanse arbeidswetgeving worden sociale voordelen geclassificeerd als wettelijk — indien verplicht — en spontaan, wanneer het bedrijf uit eigen beweging besluit om bepaalde diensten en voordelen aan zijn professionals aan te bieden.Een van de meest voorkomende voordelen zijn: plannen voor medische hulp, tandheelkundige hulp, voedselbonnen, vervoersbonnen, beurzen, privépensioen en reisverzekering.

Deze vormen van financiering kunnen volledig, volledig gefinancierd door het bedrijf of slechts gedeeltelijk worden toegekend wanneer de werknemer een deel ervan betaalt.Deze voordelen dragen direct bij aan de medewerkerstevredenheid en verhoogde productiviteit, die zich gesteund voelen door het bedrijf, maar ook zekerder en aangetrokken voelen door het gemakspakket.

Over het algemeen worden organisaties die voordelen bieden als beter beschouwd om te werken en op deze plaatsen is het verloop veel lager dan in omgevingen waar deze praktijk gewoonlijk niet wordt toegepast.soorten voordelen. Om beter te begrijpen hoe sociale uitkeringen werken, zal ik er iets meer over vertellen en ook over de belangrijkste die door bedrijven worden aangeboden.

Blijf bij me en bekijk het:juridische voordelen Het zijn die welke worden gegarandeerd door de Consolidatie van Arbeidswetten – CLT of door vakbondsconventies, en die elk bedrijf verplicht is aan te bieden. Dit zijn: 13e salaris, PIS, overuren, transportbonnen, FGTS, vakanties, urenbank, en vele andere.spontane voordelen.

Het zijn die welke het bedrijf vrijwillig en zonder enige verplichting besluit toe te kennen aan zijn werknemers. Voorbeelden: voedselmand, maaltijdbon, bonussen, fooien, medische en tandheelkundige zorg, loonleningen, beurzen, enzovoort.geldelijke voordelen
Dit zijn door het bedrijf toegekende bonussen in contanten die op de loonlijst worden geregistreerd en sociale lasten genereren voor de overheid. Voorbeelden zijn: pensionering, pensioenaanvulling, medicatiefinanciering, vakantie- en leningplannen.

Niet-geldelijke voordelen. Dit zijn voordelen in de vorm van diensten en faciliteiten die rechtstreeks aan de werknemer ter beschikking worden gesteld. Voorbeelden: cafetaria’s en cafetaria’s, toegang tot clubs, bedrijfsvervoer, sociale diensten en flexibele uren.Het belang van sociale voordelen. Sociale voordelen zijn essentieel om ervoor te zorgen dat professionals zich meer zekerheid en tevredenheid voelen en zich identificeren met het bedrijf.

Vanuit het perspectief van de organisatie zijn deze voordelen essentieel om de productiviteit te verhogen, de winst te maximaliseren en een goed organisatieklimaat te behouden.Door dergelijke faciliteiten aan te bieden, toont het bedrijf haar betrokkenheid bij medewerkerstevredenheid, evenals aandacht voor people management en zorg voor investeringen in verbetering van het milieu.Iedereen kan alleen maar winnen.Bekijk hieronder wat het belangrijk maakt om sociale voordelen te bieden aan de werknemers van een bedrijf:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in