Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg – Langer thuis wonen door nieuw online programma

0

  • Home » 
  • Langer thuis wonen door nieuw online p..

05-06-2008

Het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg introduceert een uniek online programma dat woningcorporaties, zorgorganisaties, architecten, projectontwikkelaars en gemeenten inzicht geeft in de ruimte die nodig is bij de ontwikkeling van zorg in woningen. Het programma verhoogt de kwaliteit en verlengt de levensduur van nieuwe en bestaande woningen. Het programma is officieel gelanceerd tijdens het jaarlijkse Aedes-congres op 5 juni 2008.

Zorg in Woningen is een praktisch, online programma dat met concrete tekeningen aangeeft welke ruimte nodig is voor persoonlijke verzorging, ook als daarbij hulp of hulpmiddelen nodig zijn. Het programma geeft direct inzicht in mogelijkheden en onmogelijkheden van bestaande bouw en nieuwbouw waarbij actuele ruimtelijke eisen zijn gecombineerd met de arbo-richtlijnen voor de zorg.

Gemeenschappelijk en eenduidig inzicht

Zorg in Woningen is een antwoord op de vraag uit de praktijk naar meer gemeenschappelijk inzicht en kennis over de vertaling van zorg naar ruimte. Het programma levert een optimaal, zorgvriendelijk ontwerp dat in het verdere ontwerp- en afstemmingsproces ingezet kan worden. De communicatie tussen samenwerkende partijen wordt hiermee aanzienlijk verbeterd. Daarnaast biedt Zorg in Woningen zicht op de lokale match tussen de huidige woningvoorraad en de toekomstige vraag naar zorgwoningen. En kunnen samenwerkende organisaties nagaan hoe de bestaande woningvoorraad zorgvriendelijk gemaakt kan worden.

Op praktijk toegesneden

Zorg in Woningen is geschikt voor alle partijen die betrokken zijn bij het bieden van zorg in bestaande woningen en bij de bouw van nieuwe zorgwoningen. Zorgorganisaties en woningcorporaties werkten actief mee aan de ontwikkeling van het programma. Daardoor is Zorg in Woningen een op de praktijk toegesneden en gebruiksvriendelijk programma. De ontwikkeling van Zorg in Woningen werd mede mogelijk gemaakt door de ministeries van VWS en VROM/WWI. Geïnteresseerden kunnen zich abonneren via www.zorginwoningen.nl. Op de site is tevens een introductiefilm te bekijken.

Introductiekorting

Abonneert u zich voor 18 juli 2008, dan ontvangt u € 200 korting op de eenmalige licentie. Leden van Aedes en ActiZ betalen nu voor de licentie met een jaarabonnement slechts € 420. Voor niet-leden is de introductieprijs € 800. Abonneren kan via www.zorginwoningen.nl.