Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg – 2000ste abonnee nieuwsbrief Kenniscentrum

0

26-10-2005

Het Kenniscentrum Wonen-Zorg heeft de 2000ste abonnee van de nieuwsbrief verwelkomd. Het aantal abonnees verdubbelde in vier maanden tijd.
Beleidsmedewerker Jeanne Hagens van kloosterverzorgingshuis Mater Misericordiae in Tilburg besloot kortgeleden zich aan te melden als abonnee van de tweewekelijkse nieuwsbrief van het Kenniscentrum. Tot haar verrassing bleek zij de 2000ste abonnee te zijn. Daniëlle Harkes en Ed Nolte van het Kenniscentrum reisden naar Tilburg om de nieuwe abonnee in het zonnetje te zetten.

Huize Mater telt 225 bewoners, bijna allemaal zusters van de congregatie van de Zusters van Liefde. Aan het huis zijn 114 aanleunwoningen verbonden, er is een pg-afdeling voor 25 bewoners en een grote verzorgingsafdeling. De bewoners kunnen genieten van de enorme kloostertuin. Het historische pand van de congregatie was 25 jaar geleden de basis voor de uitbouw tot verzorgingscentrum. In de loop der jaren is het huis sterk uitgebreid. Er zijn nu 150 medewerkers.

Het monumentale pand naast het verzorgingshuis, waarin zelfs de krappe bedstee van de Moeder-Overste bewaard is gebleven, contrasteert met de moderne technologie in het verzorgingshuis. De bewoners kunnen in het internetcafé mailen en chatten.

Huize Mater bezint zich op de toekomst, nu het aantal religieuzen sterk is gedaald. De zusters van de congregatie zullen er altijd terecht kunnen, maar de organisatie gaat zich ook oriënteren op andere doelgroepen. Ook overweegt men meer wijkgerichte activiteiten. Met woningcorporaties en gemeente is overleg gaande om te participeren in de Tilburgse aanpak van woonzorgservicezones.

Het aantal abonnees op de nieuwsbrief van het Kenniscentrum maakte de afgelopen maanden een spectaculaire groei door. Eind juni stond de teller nog op 1.000. Daar kwamen er binnen drie maanden nog eens 1.000 bij.

Bent u nog geen abonnee op de gratis tweewekelijkse nieuwsbrief? Dan kunt u zich hier aanmelden.

Lees meer over Huize Mater Misericordiae in Tilburg.