Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg – Nieuwe website Kenniscentrum Wonen-Zorg

0

  • Home » 
  • Nieuwsarchief » 
  • Nieuwe website Kenniscentrum Wonen-Zor..

01-04-2005

De website van het Aedes-Arcares Kenniscentrum Wonen-Zorg is vernieuwd. De vormgeving, indeling én zoekfunctie zijn verbeterd. Hierdoor kunt u de informatie over wonen met zorg en welzijn nog beter vinden.

De website is bereikbaar via het vertrouwde internetadres en ook via het nieuwe korte adres www.kcwz.nl. Opmerkingen of tips horen we graag! U kunt ze via het contactformulier laten weten.

Wat is er veranderd?

Naast een nieuwe vormgeving is de inhoud van de website opnieuw ingedeeld en geactualiseerd. Ook is de zoekfunctie verbeterd. Hieronder staan de belangrijkste veranderingen.

Thema-indeling

In de linkerkolom vindt u de thema’s terug. Ze zijn nu onderverdeeld in drie categorieën die staan voor het waarom, wat en hoe van wonen met zorg: ‘Trends en opgave’, ‘Concepten en de praktijk’ en ‘Aanpak’. Binnen de thema’s wordt zoveel mogelijk een vaste indeling aangehouden. Elk thema start met een pagina Actueel met het laatste themanieuws. Andere vaste onderdelen zijn Praktijk, met voorbeeldprojecten en Meer informatie, met links naar te downloaden artikelen en naar andere websites.

Zoekfunctie

De zoekfunctie is sterk verbeterd. Met het intypen van een term in het zoekscherm rechtsboven zoekt u tegelijkertijd in webpagina’s, pdf-bestanden en de databank wonen-zorg. Bovendien is er de mogelijkheid om op meerdere zoektermen of op een exacte woordcombinatie te zoeken. Daarnaast kunt u door het aanvinken van wonenzorgwelzijn.nl direct zoeken in de portal Wonen met Zorg en Welzijn. U zoekt dan in meer dan 100 websites op het brede gebied van wonen, zorg en welzijn.

Databank Wonen-Zorg

In de Databank Wonen-Zorg zijn de landelijke bestanden Woonzorgzones, Woonzorgcomplexen en Kleinschalig wonen geïntegreerd. U kunt de databank direct benaderen via de link in de linkerkolom. U kunt nog steeds in de deelbestanden zoeken maar het is nu ook mogelijk om bijvoorbeeld een totaaloverzicht te krijgen van het aanbod wonen met zorg in een bepaalde gemeente.
De Databank is nog in ontwikkeling en zal de komende weken verder aangevuld worden.