Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg – Woonzorgpark in Zuid-Spanje

0

  • Home » 
  • Nieuwsarchief » 
  • Woonzorgpark in Zuid-Spanje

03-11-2003

Stichting de Wielborgh is bezig om in Andalusië samen met projectontwikkelaar Tailor Made een Woonzorgpark met koopwoningen (appartementen en villa’s) voor ouderen te ontwikkelen. Op die wijze kunnen Nederlandse ouderen in Spanje -ook als zij zorg nodig hebben- in een gezonde en warme omgeving blijven wonen.

Het is de bedoeling dat de kopers zélf in de woningen gaan wonen, want het park wordt gebouwd, ingericht en door de Wielborgh beheerd voor bovengenoemde doelgroep. De woningen zijn, indien gewenst, onder de voorwaarde van overlijden of noodzakelijke terugkeer naar Nederland met terugkoopgarantie te leveren. De appartementen en geschakelde villa’s zijn rolstoelvriendelijk en worden volgens Nederlandse keurmerken (maar in Spaanse stijl) gebouwd, inclusief een aansluiting voor satelliet-TV. Basisaanpassingen zijn aangebracht (zoals seniorentoilet, verstelbare keuken) maar alle verdere aanpassingen zijn mogelijk.

In elke woning bevindt zich een alarmsysteem met 24 uur alarmopvolging. Het park wordt dus ingericht op de mogelijkheid om op indicatie én vergoed door de AWBZ
7 dagen per week 24 uur zorg (tot en met verpleeghuiszorg) van de Wielborgh te ontvangen. Daartoe is er vanaf het begin altijd Nederlandse verzorging en verpleging op het park aanwezig (medewerkers van de Wielborgh komen daarvoor uit Nederland). Er wordt dus volgens de Nederlandse kwaliteitsmaatstaven gewerkt. Een Nederlandse huisarts en fysiotherapeut die in de buurt woonachtig zijn houden er spreekuur.

Meer informatie: www.wielborgh.nl