Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg – www.seniorzorg.nl online

0

  • Home » 
  • Nieuwsarchief » 
  • www.seniorzorg.nl online

05-09-2003

Op 3 september 2003 heeft Arcares het officiële startsein gegeven voor de website www.seniorzorg.nl. Deze website is gericht op (toekomstige) cliënten en hun familie en geeft informatie over de zorg, huisvesting en dienstverlening van zorgorganisaties binnen de branche verpleging en verzorging.

Cliënten en hun familie kunnen op deze site terecht voor het zoeken en vergelijken van zorgorganisaties, zodat zij een weloverwogen keus kunnen maken voor een bepaalde zorgorganisatie. Vooralsnog bevat de site gegevens van verpleeg- en verzorgingshuizen in Zeeland. De site wordt spoedig uitgebreid met gegevens van andere zorgorganisaties die aangesloten zijn bij Arcares.

De site is mede tot stand gekomen met financiële) steun van het Centraal Fonds RVVZ en Zorgnet Zeeland. Het gebruikerspanel van Seniorweb heeft de site uitvoerig getest.

Samenwerkingsovereenkomst

Met de samenwerkingsovereenkomst voor consumenten- informatie hebben Arcares en 6 organisaties van cliënten en consumenten gezamenlijk de verantwoordelijkheid genomen genomen om actuele en goede consumenteninformatie beschikbaar te stellen aan (potentiële) zorgvragers over het zorgaanbod in Nederland, vanuit één landelijke database. De ondertekenaars van de samenwerkingsovereenkomst zijn: Arcares, ANBO, Alzheimer Nederland, Consumentenbond, Landelijke Organisatie Cliëntenraden, Protestants Christelijke Ouderen Bond en Unie KBO.

Meer informatie:

Arcares helpdesk seniorzorg, telefoon 030 273 97 15,

email: [email protected]