Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg – Loket Vraagwijzer genomineerd voor prijs

0

10-10-2005

Loket Vraagwijzer uit Wijchen is genomineerd voor de Verlichtingsprijs. Dit is een prijs die door de overheid wordt uitgereikt aan initiatieven die bureaucratie terugdringen. Op 11 september wordt de prijs uitgereikt aan één van de drie ingediende initiatieven door Minister Pechtold van bestuurlijke vernieuwing.

Vraagwijzer is een loket waar alle burgers in Wijchen terecht kunnen met vragen over zorg, wonen en inkomen. Wijchen had al eerder een zorgloket, maar dit loket is vanaf april dit jaar opgegaan in de Vraagwijzer. De gemeente Wijchen wil vooruitlopend op de Wmo een breder loket. In het kader van de Wmo moeten gemeenten burgers informeren en adviseren over het brede terrein van wonen, zorg, welzijn en aanpalende gebieden. Veel gemeenten richten met het oog op de Wmo een loket op of breiden een bestaand loket uit.

Vraagwijzer handelt aanvragen af, verwijst zo nodig door en geeft adviezen. De bedoeling is dat burgers snel antwoord krijgen op vragen, zonder van het kastje naar de muur gestuurd te worden. Of Vraagwijzer de Verlichtingsprijs wint is nog afwachten.

Vraagwijzer wint prijs

(naschrift 12-10-2005)
Het is Vraagwijzer gelukt om de Verlichtingsprijs in de wacht te slepen. De prijs is goed voor tienduizend euro.

Lees meer (ga naar Actueel/In de pers)