Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg – Domoticachip in verzorgingshuis Tolkamer

0

27-10-2006

Bewoners en personeelsleden van verzorgingshuis Lobede (Tolkamer) kunnen sinds kort gebruik maken van een uitgebreid domoticapakket .

Armband met chip

Een computerchip in een pols- of enkelband zorgt ervoor dat bewoners dag en nacht te volgen zijn. Deze chip meet onder meer de lichaamstemperatuur, de bloedruk en de hartslag. Bij verandering daarin wordt via een centrale computer het dichtstbijzijnde personeelslid gealarmeerd. Ook hoeven bewoners niet meer bang te zijn om in slaap te vallen tijdens het koken: de chip signaleert de lagere hartslag en de computer schakelt vervolgens de kookplaat uit. Ook het licht kan op die manier worden uitgeschakeld en de zonwering ingeschakeld. De bewoners kunnen zelf aangeven welke toepassing ze willen gebruiken. Zo kan men bijvoorbeeld ook kiezen om de lift automatisch op te roepen wanneer men de gang oploopt.

Woonzorg- en dienstverleningscentrum Lobede

In Lobede komen allerlei woon-welzijn-zorgfuncties en doelgroepen samen: verpleeghuiszorg (ouderen, verstandelijk gehandicapten), een eerstelijns Gezondheidscentrum met allerlei disciplines, een kapper, een pedicure, een restaurant en een winkel. Dit aanbod wordt verzorgd door Stichting Diafaan. De voorzieningen zijn toegankelijk voor alle bewoners van de wijk. De woonzorgzone Lobede bevat 130 appartementen voor mensen met lichte tot zeer intensieve zorg. Er zijn ook appartementen voor tijdelijke opvang en crisisopvang beschikbaar.

Meer informatie

  • Website Diafaan
  • Nieuwsbericht Gelderlander