Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg – Wonen met gehandicapt kind tussen anderen

0

08-06-2006

De TUDelft zoekt in het atelier ‘New concepts for living’ naar een nieuw concept voor het wonen van gehandicapte kinderen met hun ouders. De universiteit zoekt deelnemers aan een enquête voor een behoefteonderzoek.

Concept

Het te ontwikkelen concept voor de locatie ‘De Drie Notenboomen’ behelst een complex waarin gehandicapte kinderen samen met hun ouders kunnen wonen in verschillende woonvormen. Het kind kan bijvoorbeeld met de ouders in één aangepast huis wonen (kangoeroewoning) waar er 24 uur per dag beroep op zorg gedaan kan worden. Ook is het mogelijk dat de ouders zelf in een ééngezinswoning wonen, en het kind in een nabij gelegen gebouw onder begeleiding. Er kan zelfs gedacht worden aan een combinatie met seniorenwoningen. Het complex wordt verder ondersteund met faciliteiten zoals een zorgpost, een dagactiviteiten centrum en een kinderboerderij.

Behoefteonderzoek

Het concept is gekoppeld aan de locatie ‘De Drie Notenboomen’. Aangezien het een afstudeeropdracht betreft is het niet te verwachten dat het concept op deze locatie ook gerealiseerd wordt. Wel kunnen het concept en het ontwerp nieuwe inspiratie opleveren voor de praktijk zeker als het concept gebaseerd is op reële behoeften. Het behoefte-onderzoek kunt u online invullen.

Lees meer.