Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg – Friese Huistest voor senioren op BouwRAI

0

04-04-2006

De Friese woningcorporaties Welkom en Zuidwest Friesland ontwikkelden een Huistest die senioren oplossingen biedt voor problemen rond comfort en veiligheid in hun woning. De corporaties introduceren de Huistest op woensdag 5 april tijdens de BouwRAI.

Met de Huistest kunnen bewoners hun woning met een aantal vragen testen op comfort en veiligheid. Vervolgens kunnen ze oplossingen kiezen uit een overzicht dat ook de kosten vermeldt. Het eindresultaat is een advies en een offerte.

De initiatiefnemers maakten een flexibele online toepassing voor internet. De Huistest kan gekoppeld worden aan elke website en is daardoor interessant voor andere corporaties, thuiszorg, welzijnsorganisaties en gemeenten.

Welkom en Zuidwest Friesland willen de Huistest verder ontwikkelen en zoeken daarom contact met collega-corporaties en andere organisaties. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Mieke Koot van Koot seniorenprojecten, de projectleider voor de Huistest.

De eerste Huistest wordt tijdens de BouwRAI op woensdag 5 april om 15.00 uur overhandigd aan Ed Nolte van het Aedes-Arcares Kenniscentrum Wonen-Zorg. Dat gebeurt tijdens de Nieuwsstudio in de Deltahal.

Meer informatie over de Huistest is tijdens de BouwRAI te vinden op de stand van het Kenniscentrum Wonen-Zorg op het Projectplein Wonen, Zorg en Welzijn in de Deltahal (standnr. 10.302).