Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg – Vestia huisvest Thomashuizen

0

  • Home » 
  • Kleinschalig wonen – actueel » 
  • Vestia huisvest Thomashuizen

07-03-2005

Woningcorporatie Vestia en de Stichting Thomashuizen Nederland gaan samenwerken. Vestia neemt het vastgoed van vier bestaande projecten over. Samen willen beide organisaties de komende jaren een landelijk netwerk van honderd Thomashuizen realiseren.

Thomashuizen

Thomashuizen zijn huizen voor mensen die zorg nodig hebben. Een Thomashuis wordt geleid door een zelfstandig zorgondernemer (een echtpaar). Het echtpaar woont ook in het huis en heeft een franchisecontract met de Stichting Thomashuizen Nederland. Thomashuizen zijn ontwikkeld voor mensen met een verstandelijke handicap. Het concept kan ook gebruikt worden voor huizen voor mensen met dementie of met psychiatrische problemen. Huizen voor mensen met dementie worden ontwikkeld onder de naam De Herbergier.

Plannen Vestia en Thomashuizen

In Nederland staan momenteel zestien Thomashuizen. Twaalf daarvan blijven eigendom van lokale corporaties. De vier huizen waarvan Vestia het vastgoed overneemt staan in Standaardbuiten, Lochem, Posterholt en Vaals.

Het streven is jaarlijks minstens acht nieuwe projecten te realiseren. Vestia treedt dan op als ontwikkelende partij en verhuurder. De Stichting Thomashuizen bewaakt de formule, selecteert de ondernemers en draagt de projecten aan. De ondernemers van de Thomashuizen zijn vervolgens zelf verantwoordelijk voor de selectie van de bewoners en de exploitatie van het Thomashuis.

Lees nieuwsbericht Vestia

Meer informatie Thomashuizen