Over het Kenniscentrum – Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg

0

kopie-van-logoaedescombimin2-4159039kopie-van-logoactizcombimin2-9796034

Hieronder vindt u informatie over het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg:

  • Algemeen
  • Kennispartners
  • Ledenservice
  • Medewerkers

Algemeen

Het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg is hét informatiepunt voor kennis op het terrein van wonen, welzijn en zorg. Het Kenniscentrum is onderdeel van Aedes vereniging van woningcorporaties en ActiZ, organisatie van zorgondernemers. Aangesloten kennispartners van het Kenniscentrum zijn RIBW Alliantie en Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). In 2007 vierde het Kenniscentrum zijn vijfjarig bestaan. Lees meer over Vijf jaar innnovatiekracht in wonen en zorg.

Het Kenniscentrum ondersteunt zorgorganisaties en woningcorporaties bij de ontwikkeling van nieuwe woonzorgconcepten. Dit gebeurt via de volgende services: website, nieuwsbrief, themabijeenkomsten, netwerkvorming, onderzoek, excursies en ledenservice.

Op de website vindt u nieuws over wonen, welzijn en zorg. Daarnaast heeft het Kenniscentrum specifieke informatie over diverse thema’s, zoals: trends in wonen en zorg, wet- en regelgeving, woonzorgconcepten en samenwerking. De Databank Wonen-Zorg, onderdeel van de website, biedt een overzicht van innovatieve projecten.

Voor meer informatie over de activiteiten van het Kenniscentrum kunt u het
Werkplan 2008 (pdf, 34 kb) downloaden.

Kennispartners

Wonen met welzijn en zorg heeft betrekking op verschillende doelgroepen zoals ouderen, gehandicapten, GGZ-cliënten en dak- en thuislozen. Andere brancheorganisaties van organisaties werkzaam voor deze groepen kunnen zich op inhoudelijke onderdelen verbinden met het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg. Zij kunnen kennispartner worden van het Kenniscentrum. Hun leden kunnen dan gebruik maken van de ledenservice van het kenniscentrum. Voor de brancheorganisatie zelf biedt het kennispartnerschap een platform om zich te profileren naar andere brancheorganisaties en hun leden. Huidige kennispartners zijn RIBW Alliantie en VGN.

logo-ribw-web-5569009 logo_vgn_website-9871488

Ledenservice

Uitsluitend leden van Aedes en ActiZ en de aangesloten kennispartners kunnen gebruik maken van de ledenservice van het Kenniscentrum. Als lid kunt u hier terecht met allerlei vragen op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Maar ook voor advisering of het aanvragen van bijvoorbeeld presentaties over actuele thema’s.

Bent u lid van Aedes, ActiZ of van één van de aangesloten kennispartners en wilt u contact? Stuur een mail: [email protected] of bel. Het Kenniscentrum is iedere werkdag bereikbaar op telefoonnummer 030 2739 750. Uw vragen aan het Kenniscentrum kunt u ook via het contactformulier stellen.

Medewerkers