Toolkit Zorg met ICT online – Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg

0

Wie aan de slag wil met de inzet van technologie in de zorgverlening, in het bijzonder met informatie- en communicatietechnologie (ICT), kan nu via de website van het Kenniscentrum gebruik maken van de Toolkit Zorg met ICT. De toolkit is ontwikkeld door ActiZ, Vilans en TNO en is bedoeld voor intra- en extramurale zorgorganisaties die starten met de inzet van bijvoorbeeld domotica (technologie in de woning), beeldbellen of eHealth-toepassingen. Ook voor woningcorporaties is de toolkit bruikbaar.

De Toolkit Zorg met ICT is opgebouwd als een stappenplan, met daarin verschillende stappen die in een project doorlopen worden: van de oriëntatie op (zorg)diensten, de ontwikkeling van de diensten tot en met de evaluatie en borging in de organisatie. In diverse downloads en links krijgt u bij elke stap instrumenten aangeboden, bijvoorbeeld tools die u ondersteunen bij het opstellen van een maatschappelijke business case of functiewijzers voor het maken van een functioneel programma van eisen.

Doelgroep

In de eerste plaats is de toolkit ontwikkeld voor projectleiders en projectteamleden, veelal managers of beleidsmedewerkers. Ook voor leden van de Raad van Bestuur en zorgmanagers kan het raadplegen van de toolkit zinvol zijn. De toolkit zal op termijn nog aangevuld worden met specifieke instrumenten voor woningcorporaties.

Info, vragen en suggesties

De toolkit is een dynamisch instrument en zal dus regelmatig worden uitgebreid en aangepast. Veranderingen gaan immers snel op dit gebied. Heeft u instrumenten die interessant zijn voor anderen, heeft u vragen of suggesties? Laat het ons weten! Dat kan door een mail te sturen aan Johan van der Leeuw (Vilans) Ton Rövekamp (TNO) of Ruud Zondervan (ActiZ).

Meer informatie