Nominaties bekend voor Support Innovatieprijs 2012 – Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg

0

Ideeën, concepten en producten die het dagelijks leven met een functiebeperking gemakkelijker en toegankelijker maken, konden meedingen naar de Support Innovatieprijs 2012. De vakjury heeft 5 producten per categorie genomineerd, waarop gestemd kan worden.

De Support Innovatieprijs is in het leven geroepen om innovatie te stimuleren en de kans te vergroten dat goede hulpmiddelen op de markt komen. De prijs stimuleert innovatie van hulpmiddelen en handige producten voor mensen met een beperking of een chronische aandoening. De initiatiefnemers hechten veel belang aan de inbreng van de toekomstige gebruiker bij het ontwerp.

Ideeprijs, startersprijs en productprijs

De Support Innovatieprijs 2012 heeft drie categorieën:

  • Ideeprijs: goede ideeën voor een nog te maken hulpmiddel.
    De winnaar van de Ideeprijs wordt geholpen om zijn/haar idee te realiseren en in productie te brengen.
  • Startersprijs: meest veelbelovende product of concept van een startende ondernemer.
    De winnaar van de Startersprijs ontvangt 10.000 euro als stimulans om zijn/haar concept of bedrijf door te ontwikkelen.
  • Productprijs: het meest innovatieve product dat de afgelopen twee jaar op de markt is gebracht.
    De winnaar van de Productprijs ontvangt de Support Award voor Meest Innovatieve Product.

Tot 6 mei 2012 kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete idee en product. Bekijk op de website supportinnovatieprijs.nl de genomineerden per categorie.

Design for All

De Support Innovatieprijs is een initiatief van Vilans, Firevaned en VNU Exhibitions Europe en is mogelijk door sponsoring van Fonds Nuts Ohra en Revalidatiefond. In de wedstrijd wordt het ontwerpen volgens het principe ‘Design for All’ gestimuleerd. Design for All houdt in dat producten, verpakkingen, websites, woningen, openbare gebouwen, vervoer en leefomgeving voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk en gebruiksvriendelijk zijn. De uitstraling van producten is mooi en niet stigmatiserend. 

Meer informatie