Programma Project!mpuls 2010 bekend: meld u nu aan! – Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg

0

Verfris uw blik op wonen, zorg en welzijn en kom naar de laatste Project!mpulsbijeenkomst! Het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg organiseert in 2010 alleen in het voorjaar deze succesvolle bijeenkomsten. Dus wilt u bij zijn op het gebied van innovaties in wonen, welzijn en zorg, dan moet u erbij zijn op 28 april in Nieuwegein! U kunt zich nu online aanmelden.

In de masterclasses kunt u kiezen voor inhoudelijke verdieping of u gaat zelf in de practica actief aan de slag met innovaties. Ook kunt u op excursie naar een zorgboerderij, mantelzorgwoning of woonservicegebied. De bruisende middagmanifestatie brengt u nog meer keuzemogelijkheden met een grote variatie in het programma, zoals speedsessies en projectpresentaties.

Samenwerking centraal

Werken aan wonen, welzijn en zorg gaat niet zonder samenwerking. Daarom hebben wij voor u een aantal onderdelen die daar specifiek op ingaan. We beginnen de dag met een Speedtraining Samenwerken wonen, welzijn, zorg.  Daarna zijn er masterclasses en practica. Er is een masterclass over Lokale regie en samenwerking. De kans is groot dat uw samenwerkingsproject een nieuwe fase ingaat. De Checklist woonservicegebied kan helpen om de visie in de praktijk te brengen. In het practicum Na de opening begint het pas, gaat u aan de slag met de checklist! Tijdens een speedsessie kunt u uw vraag rond samenwerking stellen aan een expert. 

Innoveren ondanks crisis

In deze financiële krappe tijden wilt u toch doorgaan met innoveren. Hoe doet u meer met minder geld? Het practicum Kicks voor nicks: minder budget, hoog rendement voor de klant biedt u een handreiking. Ook is er een masterclass Rekenen aan zorgvastgoed, waarin dieper wordt ingegaan op de nieuwe bekostiging in de zorg en de effecten ervan op huurovereenkomsten. U kunt in een speedsessie uw businesscase laten doorrekenen.

Wijkgericht werken

Bent u meer geïnteresseerd in wijkgericht werken? Laat u dan bijpraten over dit onderwerp in de masterclass De wijk nemen, waarin u een nuchtere blik krijgt over de wijk met concrete tips. Maar u vraagt zich misschien ook af wanneer u de toekomstige bewoners, de klanten kunt betrekken bij uw woonzorgproject? In het practicum Stem in de steigers komt u meer te weten over het beste stadium en manier om de klant bij het proces te betrekken. Ook is er een practicum rond effectieve woonruimteverdeling, eentje over particulier opdrachtgeverschap, maar ook over slim ontwerpen in de zorg en Wmo en wonen. 

Rijk gevuld programma

Maar er is meer! Er zijn presentaties van innovatieve woonzorgprojecten, een filmlounge en goed gesprekken met experts. Nadere informatie over alle onderwerpen leest u via de links onder ‘Meer informatie’. 

Doelgroep

De Project!mpulsbijeenkomsten zijn dé plek voor medewerkers van woningcorporaties, zorg- en welzijnsorganisaties, gemeenten en andere organisaties om innovaties te spotten en elkaar te ontmoeten. De brancheorganisaties voor wonen, welzijn en zorg: Aedes, ActiZ, VGN, RIBW Alliantie en MOgroep zijn nauw betrokken bij de invulling van het programma.

Data en locaties

De Project!mpulsbijeenkomsten bezoekt u op de volgende data en locaties:

  • woensdag 14 april 2010, Sofitel Cocagne, Eindhoven
  • woensdag 28 april 2010, NBC Nieuwegein

Kosten en aanmelding

U kunt zich uitsluitend aanmelden voor de hele dag. De deelnameprijs bedraagt voor leden van de Aedes, ActiZ, VGN, RIBW Alliantie en MOgroep € 325 voor de hele dag. Niet-leden betalen € 475 voor de hele dag. U kunt zich online aanmelden voor de bijeenkomsten

Meer informatie

De geplande bijeenkomst op 15 april in Hoogeveen gaat niet door.