Home – Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg

0

Trefwoorden:

In het experiment All-inclusive pension zoekt Langer Thuis met 12 koplopers naar nieuwe verdienmodellen voor een betaalbaar verzorgd wonen concept voor de lagere inkomens. De All-inclusive pensionvoorziening biedt woonruimte, veiligheid, ontmoeting en dienstverlening.

faq_5-7255260 bannerstudiereisduitsland-8027761 Tweets over “@#kcwz lang:nl”

Twee organisaties met één doel: in Baarlo hebben Wonen Limburg en Proteion Thuis de handen ineen geslagen om de bewoners van appartementencomplex Het Heem zo lang en zo goed mogelijk zelfstandig te laten wonen. De recente opening van ontmoetingscentrum De Engelbewaarder pal ernaast geeft wonen in Het Heem een nieuwe impuls.

huurcontract_x82-9119499

Met een aanvulling op bestaande huurcontracten schept het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg duidelijkheid over de verplichte inkomenstoets voor corporaties die woonruimte verhuren aan zorgorganisaties. Het hulpmiddel, ontwikkeld in samenwerking met VBTM Advocaten, is nu online beschikbaar.

09-06-2015

meergeneratie-woongroep-nijmegen-bouwceremonie_x82-6255773 Praktijk

De eerste paal is in maart dit jaar de grond in gegaan. En begin volgend jaar is het zover: dan kunnen 89 mensen genieten van het wonen met meerdere generaties in een kersvers woonproject in Nijmegen. In het project komen 40 huurwoningen en 9 koopwoningen voor in totaal 65 volwassenen en 24 kinderen. Corporatie Talis bouwt de woningen, Woningbouwvereniging Gelderland (WBVG) regelt de verhuur en maakt het meerjaren onderhoudsplan. Verder gaan de bewoners zo veel mogelijk in zelfbeheer doen. Yvonne Witter, adviseur van het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg, sprak met een van de toekomstige bewoners van dit inspirerende project, Rob Lindhout. 

09-06-2015

28sep Bijeenkomst

De psychiatrie is volop in beweging. Opvangplekken in psychiatrische klinieken worden afgebouwd, terwijl de zorg thuis voor mensen met psychiatrische aandoening nog niet voldoende is opgebouwd. Psychiatrische cliënten dreigen tussen wal en schip te vallen. Hoe kunnen professionals van verschillende organisaties samen zorgen voor adequate ondersteuning in de wijk? Op 28 september organiseert StudieArena een studiedag over dit thema. Het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg is mede-organisator van deze dag. 

08-06-2015