Nieuwste discussies Platform scheiden wonen en zorg – Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg

0

Veel zorgorganisaties en woningcorporaties doen op dit moment nieuwe inzichten en ervaringen op bij het scheiden van wonen en zorg. Ook lopen veel partijen tegen knelpunten aan. Daarom faciliteert het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg dit najaar een digitaal platform, waar leden van ActiZ en Aedes met elkaar vraagstukken bespreken en kennis uitwisselen. Het Kenniscentrum modereert de gesprekken, zorgt voor verbinding tussen de branches en schakelt waar nodig experts voor adviezen in.

Al meer dan 100 leden van Aedes en ActiZ hebben zich aangemeld voor deelname aan het Platform Scheiden wonen en zorg. Dit levert een schat aan ervaringen en vraagstukken op. De jongste onderwerpen zijn:1. huur en exploitatie: aftoppingsgrens, financieel voordeel cliĆ«nten, inkomenstoets, verplichte zorgafname, organisatie van de financiering en cliĆ«ntbijdragen;2. klantbehoeften, versnelde omzetting en morele dilemma’s;3. verhuurbaarheid van grote locaties en vastgoed in eigendom;4. afstemming verhuurder (woningcorporatie) en huurder (zorgorganisatie);

5. personeelsplanning.

Wilt u ook in een besloten digitale omgeving samen met andere leden ervaringen delen? Meld u dan nu aan. Deelname is kosteloos. Na aanmelding ontvangt u meer informatie voor deelname.

Het digitaal platform maakt gebruik van de bestaande infrastructuur van Aedes (communities) en ActiZ (werkgroepen).

  • Aanmelden ActiZ-leden
  • Aanmelden Aedes-leden